Borovničevi muffini
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
8
Sočni borovničevi muffini brez dodanega sladkorja so odlična izbira za malico ali celo zajtrk, ki si ga lahko pripravite vnaprej.
Sestavine
- 2 jajci
- 100 g mletih mandljev
- 30 g grobo mlete kokosove moke
- 100 g skute
- Sladilo SugarSweet Ery
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- Naribana lupinica 1 limone
- 1 žlička arome vanilije
- 50 g zamrznjenih ali svežih borovnic
Navodila za pripravo
- Z ročnim mešalnikom penasto umešamo jajca s sladilom.
- V drugi posodi skupaj zmešamo suhe sestavine – mlete mandlje, kokosovo moko, sladilo in pecilni prašek.
- Jajcem vmešamo še vanilijevo aromo, skuto ter naribano lupinico ene limone. Suhe sestavine nato primešamo k mokrim. Na koncu vmešamo še borovnice. Če uporabljamo zamrznjene jih pustimo kakšno uro na sobni temperaturi, da izločijo del vode.
- Maso razporedimo v papirnate modelčke za muffine do ¾ višine. Pečemo približno 35 minut na 160°C.