Jogurtova tortica s kivijem
Zahtevnost:
Srednje zahtevno
Število porcij:
2
Zdrava jogurtova tortica s kivijem brez dodanega sladkorja.
Foto in recept: Fit and sweet
Navodila za pripravo
Priprava testa
- V eni posodi zmešamo suhe sestavine.
- Suhim sestavinam dodamo jajce in stopljeno kokosovo olje.
- Premešamo in oblikujemo testo.
- Testo razvaljamo med dvema peki papirjema na debelino 3-5 mm nato izrežemo poljubno velike kroge (po dva morata biti enaka)
- Podlago pečemo 10-12 minut na 200 stopinj.
Priprava kreme
- Vse sestavine zmešamo do gladke mase nato maso pustimo počivati pol ure v hladilniku (da se strdi).
Končna priprava tortic
- Vzamemo podlago, na katero damo večjo količino kreme, ki jo oblikujemo tako, da dobimo obliko tortice.
- Na tortico damo poljubno sadje.
- Tukaj se potem malo zakomplicira; sama sem okoli tortice zavila peki papir in nato pripravila želatino z agarjem, ki sem jo prelila po kiviju. Sicer je želatina precej stekla iz tortice ampak je hkrati vseeno zaščitila kivi, da do naslednjega dneva ni spremenil barve, tako da je misija uspela. :)