Košarica
0,00 €

Veganski kolač brez glutena z banano in čokolado po receptu Mateje Ulaga

Sladilo SunStevia - David Urankar in Mateja Ulaga

Ponosni smo, da je Mateja Ulaga v oddaji Dobro jutro pripravljala recept z našimi sestavinami! S pomočjo Davida Urankarja sta spekla zdrav veganski kolač brez glutena.

Kolač je brez dodanega sladkorja. Mateja je namreč uporabila naše naravno brezkalorično sladilo SunStevia Elite in temno čokolado Cavalier, ki je posladkana s stevijo.

SunStevia Elite vsebuje najkakovostnejši in najslajši izvleček rastline stevija. Gre za izvrstno naravno sladilo, ki je 350x slajše kot sladkor. Zato je posebej primerno za vse, ki prisegajo na zdrav in naraven način prehranjevanja. Primerno je tudi za diabetike in za hujšanje, saj je brez kalorij in brez glikemičnega indeksa.

Prefinjene Belgijske čokolade Cavalier ne vsebujejo dodanega sladkorja. V veganskih receptih priporočamo uporabo čokoladnih kapljic Cavalier, ki vsebujejo kar 85% pravega kakava, posladkane pa so s stevijo. So topljive strukture, odličnega okusa, preproste za doziranje in izvrsten zdrav nadomestek za jedilno čokolado.

Veganski kolač brez glutena z banano in čokolado - Mateja Ulaga


Sestavine

Suhe sestavine

  • 55 g prosene moke (ali 25 g kokosove moke in 30 g prosene moke)
  • 30 g riževe moke
  • 15 g rožičeve moke
  • 30 g mletih mandljev ali mletih lešnikov
  • 35 g čokolade s stevijo Cavalier
  • 15 g rozin (ali drugega suhega sadja)
  • 10 g brusnic (ali drugega suhega sadja)
  • 1/2 žličke cimeta
  • 1/2 žličke vinskega kamna
  • ščepec sode bikarbone
  • ščepec stevije SunStevia Elite
  • ščepec himalajske soli

Mokre sestavine

  • 1 večja spasirana banana
  • 60 g jabolčne čežane
  • 20 g riževega napitka
  • 1/2 žličke chia semen + 3 žličke vode
  • 1/2 žličke jabolčnega kisa
  • 3 žlice aquafabe (vode, v kateri se je kuhala čičerika)