Košarica
0,00 €

Inovativnost v sladkanju

Vsakodnevno smo obrkroženi z različnimi inovacijami v svetu. Bodisi na področju tehnologije ali pa zdravega počutja. Ste se kdaj vprašali ali inovacije obstajajo tudi v hrani oziroma prehrani? Zagotovo obstajajo, predvsem v zdravi hrani. Seveda, pa hrana ne more biti zanimiva v kolikor nam ne prinaša neke koristi. Mi lahko vzamemo pod drobnogled sladkanje. Verjetno se vsi strinjate, da se na področju sladkanja zagotovo dogajajo vsakodnevno inovacije. Ni ga dneva, da nebi zasledili neke nove sladice, čokoladice ali kaj v tej smeri. Pa ste se kdaj vprašali kakšne koristi nam vse te nove čokoladice prinašajo? Pravzaprav nobene, saj so vse polne sladkorja, nezdrave in pravzaprav nam ne prinašajo koristi ampak nam bolj delajo škodo ter uničujejo naše zdravje. Njihov adut je zagotovo rafiniran sladkor, saj si prav zaradi sladkorja teh čokoladic in sladic želimo več in več, hkrati pa nanje privajamo in navajamo tudi otroke. Torej nič inovativnega in koristnega kajne? Kaj pa sploh lahko je inovacija oziroma kaj je lahko izdelek, ki nam prinaša korist v tem sladkem svetu?

Zagotovo so to izdelki, ki so sladkani z naravnimi sladkorji. Ampak prva misel se zagotovo pojavi ta, da niso enako dobri, niso enako zanimivi. In seveda ne na zadnje so dragi. Morda imate slednje prav, vendar je na to potrebno gledati malo drugače. Če čokoladica iz klasičnega sladkorja stane trikrat manj, vi pa pojeste tri (ker zaradi sladkorja in njegovih učinkovin ne morete nehati) ste popolnoma na enaki ceni, če pojeste eno bolj zdravo čokolado. Imamo prav? Zraven vsega, pa z zdravo čokolado naredite veliko korist svojemu zdravju in predvsem svojim zobem.

Kje pa sploh lahko je inovacija zdravih sladkih stvari? O čem govorimo? Trik je sveda v eritritoli in steviji. Zagotovo ste zanju že slišali, morda ju celo kdaj uporabili? Stevija in eritritol sta namreč povsem naravna nadomestka sladkorja in v njih ni niti kanček kemije, pa čeprav izraz eritritol zveni malce drugače. A eritritol ni nič drugega kot sladkorni alkohol (poliol), ki ga najdemo tudi v določenih vrstah sadja. Torej nobene kemije – popolnoma naravna snov. Prav tako stevija, ki je pravzaprav rastlina.  In sladkorčki Sugar Sweet ter čokoladni izdelki Cavalier, ki jih lahko najdete v naši spletni trgovini, so sladkani prav z eritritolom ali z stevijo. Torej našli smo inovativnost oziroma neko korist v produktih, ki so sladki.

Koristi in prednosti izdelkov SugarSweet in Cavalier:

  • Sladkanje na naraven in neškodljiv način
  • Izdelki so enako dobri oziroma celo boljši od izdelkov z klasičnim sladkorjem
  • Ne škodujejo zdravju in vašim zobem
  • Ne vsebujejo negativnih in praznih kalorij kot izdelki iz klasičnega sladkorja
  • Ponudite jih lahko tudi vašim otrokom
  • Na izbiro je širok nabor izdelkov

Torej kaj pravite na našo inovatiovnost sladkanja? Ste za? Naj vaše sladkanje postane bolj zdravo in brez slabe vesti, ter prevdvsem brez dodatnih in nepotrebnih praznih kalorij na račun sladkorja. Izberi zdravo, pametno in sladko na zdrav način. Izberi SLADKO.si.

Uncategorized
Nazaj
Pester svet sladic
Naprej
Vsaka sladka stvar je lahko zdrava