Košarica
0,00 €

Kompleks vlaknin s F.O.S. Viridian, 90 kapsul

Na zalogi
Specifično oblikovana kombinacija prehranskih vlaknin z dodatkom prebiotika, za spodbujanje kolonizacije koristnih bakterij v črevesju.
Pozitivne lastnosti dodajanja prehranskih vlaknin:
 • uravnavanje holesterola v krvi in zmanjševanje tveganj za razvoj srčno-žilnih bolezni,
 • uravnavanje ravni glukoze v krvi (glikemični odziv),
 • ugoden vpliv na črevesno mikrobioto.

Z laneninim semeni, jabolčnim pektinom, indijskim trpotcem, riževimi otrobi in F.O.S. – fruktoligosaharidi.

Original price was: 17,95 €.Current price is: 17,94 €.

Na zalogi

Opis

Kompleks vlaknin s F.O.S. Viridian, 90 kapsul

Specifično oblikovana kombinacija prehranskih vlaknin z dodatkom prebiotika, za spodbujanje kolonizacije prijaznih (dobrih) bakterij v črevesju.

 

Pozitivne lastnosti dodajanja prehranskih vlaknin:

 • uravnavanje holesterola v krvi in zmanjševanje tveganj za razvoj srčno-žilnih bolezni,
 • uravnavanje ravni glukoze v krvi (glikemični odziv),
 • ugoden vpliv na črevesno mikrobioto.
Raziskave so pokazale, da imajo ljudje, ki zaužijejo več prehranskih vlaknin, manjše tveganje za nastanek koronarne srčne bolezni, kapi, sladkorne bolezni, debelosti in nekaterih bolezni prebavil.

 

Sestavine v izdelku:

 • Laneno seme je cenjeno kot blago odvajalno sredstvo, pri čemer je pomembno, da obenem uživamo veliko tekočine.
 • Indijski trpotec ima dokazano odvajalne učinke in pomaga pri različnih prebavnih težavah – tako pri driski kot pri zaprtju, znižuje tudi slabi holesterol v krvi. Indijski trpotec ali psyllium je ena najbolj topnih vlaknin. V želodcu veže vodo, nabrekne in tako ustvari gel, ki potuje po prebavnem traktu in nase veže obloge. Gel spodbudi črevesno peristaltiko, blato postane mehkejše in tako veliko lažje za odvajanje.
 • Pektin sodi med topne vlaknine in tvori gel. V večjih količinah je prisoten v sadju, najdemo pa ga tudi v zelenjavi, stročnicah in oreških.
 • Kelp je rjava morska alga. Pomaga pri izločanju zastane vode in posledično tudi toksinov.  Morsko rastlinje vsebuje 10 do 20 krat večjo vsebnost mineralov kot kopensko rastlinje in obilje vitaminov ter drugih mineralov. Kelp je bogat vir algina, ki pomirja črevesje, znižuje povišane maščobe v krvi in pomaga pri vezavi in izločanju težkih kovin in drugih onesnaževalcev in toksinov.
 • Riževi otrobi so netopne prehranske vlaknine, ki pospešujejo pretok hrane skozi naš prebavni sistem in povečujejo količino blata. Priporočamo jih predvsem tistim, ki se soočajo z zaprtjem ali z nerednim odvajanjem blata.
 • F.O.S. (fruktoligosaharidi) so zelo pomembni na področju prehrane in zdravja, kjer se uporabljajo kot prebiotiki. Podpirajo rast koristnih bakterij in spadajo v skupino spojin, ki jih najdemo v različnih vrstah sadja in surovi zelenjavi kot so  regrat, cikorija in artičoke. FOS v debelem črevesju spodbujajo rast in presnovno aktivnost koristnih sevov, kot so Bifidobakterija infantis, adolescentis in longum. Te probiotične bakterije uporabljajo sladkorje fruktooligosaharidov za rast in razmnoževanje, pri čemer proizvajajo organske kisline s kratkimi verigami, ki zavirajo rast patogenov.

Viridian čistost:

Izdelek Kompleks vlaknin s F.O.S. Viridian ne vsebuje glutena, pšenice, laktoze, dodanega sladkorja, soli, kvasa, konzervansov ali umetnih barvil. 100% aktivne sestavine. Brez obsevanja. Brez testiranj na živalih.

Deklaracija:

Morda vam bo prav tako všeč…