Opis
Poskrbi, da se domači pekovski izdelki ne drobijo. Zgoščuje jedi, izboljša teksturo in strukturo brezglutenskih jedi in je 100% naravnega izvora.
Uporablja se pri peki brezglutenskega kruha in piškotov. Z njim lahko zgostite doma pripravljen solatni preliv, omako, puding ali sladoled.
Lahko ga uporabite v receptih namesto želatine, ki je živalskega izvora, ksantan gumi pa je 100% veganski.
Primeren je za vse, ki se zaradi prehranskih alergij izogibajo glutenu, mleku, jajcem ali soji.
Ksantan gumi tvori ob stiku s tekočino gel ne glede na temperaturo. Ob dodatku kislin ali ob segrevanju se ne spreminja, zato je primeren za uporabo v širokem naboru receptov (tudi v omakah, solatnih prelivih, v hladnih in toplih jedeh).
Primeren je tudi za uporabo pri pripravi domače kozmetike.
Uporaba:
Za uporabo v tekočih jedeh noževo konico (1/8 čajne žličke) ksantan gumija v mešalniku zmešamo skupaj s 2,5 dcl tekočine. Dodajamo postopoma. Za večjo gostoto dodamo večjo količino ksantan gumija (npr. 1/2 čajne žličke za bolj gost smuti).
Za jedi, pripravljene z brezglutenskimi mokami (npr. testo za pico, kruh, pecivo) zmešajte 1-2 žlički ksantan gumija na 500 g brezglutenske moke.
Za uporabo v omakah ksantan gumi predhodno zmešate z malo olja, da preprečite tvorjenje grudic.
Sestavine: ksantan gumi
Informacije o izdelku: Brez glutena, jajc, mleka, arašidov in soje. Primerno za vegane.
Shranjevanje: Po uporabi zaprite. Shranjujte v hladnem in suhem prostoru.
Neto teža: 100 g.
Proizvajalec: Doves Farm Foods Ltd, Salisbury, Road, Hungerford, Berkshire