Košarica
0,00 €

Liposomski vitamin C Ekolife Natura, 750 mg, 250 ml

Na zalogi

750 mg vitamina C na odmerek
Prijeten okus ananasa
Liposomski vitamin C ima povečano biorazpoložljivost
Odlična absorpcija in dostava vitamina C direktno v celice
Na podlagi znanstvenih raziskav dosežene neverjetne koristi za zdravje
Ne vsebuje nanodelcev, brez GSO
Primerno za vegane

41,95 

Na zalogi

Količinski popust:
Polna cena 1-2 izdelka41,95 € / kos
-5% 3-4 izdelki39,85 € / kos
-10% 5 ali več37,76 € / kos

Opis

Liposomski vitamin C Ekolife Natura - ananas
Tekoče prehransko dopolnilo z naravnim sladilom

750 mg vitamina C na odmerek
Prijeten okus ananasa
Liposomski vitamin C ima povečano biorazpoložljivost
Odlična absorpcija in dostava vitamina C direktno v celice
Na podlagi znanstvenih raziskav dosežene neverjetne koristi za zdravje
Ne vsebuje nanodelcev, brez GSO
Primerno za vegane

Vitamin C - vloga in prehranski viri

Vitamin C ima vlogo pri:
- delovanju imunskega sistema,
- pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom,
- nastajanju kolagena za normalno delovanje žil, kosti, hrustanca, dlesni, kože in zob,
- delovanju imunskega sistema med intenzivno telesno dejavnostjo in po njej.

Vitamin C povečuje absorpcijo železa.

Vitamin C prispeva k:
- zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti,
- normalnemu psihološkemu delovanju,
- delovanju živčnega sistema,
- sproščanju energije pri presnovi,
- obnovi reducirane oblike vitamina E.

Kdo ima povečano potrebo po vitamin C?
- starejši ljudje
- športniki
- nosečnice
- kadilci
- za utrujene in izčrpane ljudi
- stres, poslovneži
- nepravilno prehranjevanje
- pogosto bolni ljudje
- za vse, ki imajo kandido

Sestavine: voda, sladilo: ksilitol, vitamin C (v obliki kalijevega in natrijevega askorbata in askorbinske kisline), emulgator: sončnični lecitin, sredstvo za ohranjanje vlage: glicerol, konzervans: kalijev sorbat, aroma: pomaranča, antioksidant:  vitamin E (d-alfa tokoferol).

BREZ koruze, glutena, riža ali kvasa.

Sestavine - Liposomski vitamin C Ekolife Natura, 750 mg, 250 ml:

Sestavine Dnevni odmerek %PDV
Vitamin C 750 mg  937,5%
Kalij 21 mg 1,1%
Natrij 37 mg

PDV = odstotek priporočenega dnevnega vnosa

5 ml (en odmerek) vsebuje: 750 mg vitamina C z okusom ananasa in naravnim sladilom

Priporočen odmerek: 1 x 5 ml samostojno ali v kozarcu vode ali soka. Pred uporabo pretresite.

Količina: 250 ml

Priporočamo, da za vnešenih 750 mg vitamina C poskrbite tudi za vnos vsaj 375 ml vode oz. druge tekočine v telo. S tem boste zagotovili minimalno hidracijo za delovanje jetr, ledvic in črevesja. Prav jetra, ledvica in črevesje so zelo učinkoviti organi za razstrupljanje. Zato poskrbimo, da bodo imeli dovolj vode.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine ali odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Po odprtju hranite proizvod dobro zaprt, na hladnem in suhem prostoru, ter ga porabite v dveh mesecih. Hraniti izven  dosega otrok. Prekomerno uživanje ima lahko odvajalni učinek.

Primerno za vegane in vegetarijance.

Proizvedeno v EU za: Ekolife Natura d.o.o., Brodišče 28, 1236 Trzin, Slovenija.

Kaj so liposomi?

Liposom je kot majhen mehurček, sestavljen iz vodnega jedra in fosfolipidnega ovoja. V vodnem jedru v sredini liposoma je raztopljena snov, za katero želimo, da se z lahkoto vsrka v telo, npr. vitamin C.  Vodno jedro obdaja dvojna fosfolipidna plast (isti material, ki sestavlja tudi naše celične membrane).

Ker zunanji ovoj liposoma imitira celično membrano, se ob stiku lepo zlije z določenimi drugimi celicami v telesu, ki vsrkajo njegovo vodno jedro z raztopljeno snovjo (v našem primeru vitamin C). Zato so liposomi idealni za vnašanje hranilnih snovi, prehranskih dopolnil in zdravil v telo, saj se v želodcu in črevesju zlahka vsrkajo, hkrati pa se vsrkajo še dodatne snovi, ki so v njihovi sredici (npr. vitamin C).

Liposom

Prednosti liposomskega vitamina C Ekolife Natura:

  • odlična absorpcija (vsrkavanje) vitamina C v telo
  • dostava vitamina C direktno v celico
  • znanstveno potrjene neverjetne koristi za zdravje
  • proizveden v Evropi

Zakaj izbrati liposomski vitamin C?

Vitamin C ima zagotovo številne koristi za naše zdravje in počutje. Zato si želimo, da se absorbira čim več zaužitega vitamina C ter da ga lahko telo čim bolje izkoristi. Ta lastnost prehranskih dopolnil se imenuje tudi biorazpoložljivost.

Ko zaužijemo 30-180 mg vitamina C na dan, se ga absorbira 70-90%. Če zaužijemo več kot 200 mg, začne stopnja absorpcije hitro upadati in pri odmerkih, višjih od 1000 mg (1 g), je stopnja absorpcije le še 50%, preostanek pa se izloči z urinom1. Vitamin C se v tankem črevesu veže na transporterje, imenovane SVCT-1, ki se absorbirajo le do določene mere.

Liposomski vitamin C je sestavljen iz fosfolipidov, mikroskopskih kroglic, ki obdajajo vitamin C v središču. Absorpcija liposomov ni odvisna od transporterjev, kot je SVCT-1, ampak se liposomi neposredno združijo s celicami v tankem črevesu, ki jih sprostijo v krvni obtok.

Zato ima liposomski vitamin C višjo stopnjo absorpcije oz. večjo biorazpoložljivost kot običajna prehranska dopolnila z vitaminom C.

Primerjava liposomskega vitamina C z običajnimi prehranskimi dopolnili z vitaminom C:

Liposomski vitamin C se v primerjavi z običajnim vitaminom C v tankem črevesu veliko lažje in v večji meri vsrka (absorbira). Raziskava, izvedena l. 20162 je pri istem odmerku (4 g vitamina C) ugotovila, da je ob zaužitju liposomskega vitamina C koncentracija vitamina C v krvi 50% višja kot ob zaužitju navadnega vitamina C.

Višjo stopnjo biorazpoložljivosti od liposomskega vitamina C ima le še vitaminska infuzija, kjer gre za intravenozno aplikacijo (skozi iglo v žilo).

Liposomi ob zaužitju mimo želodca potujejo do tankega črevesja, kjer se absorbirajo naravnost v krvni obtok. Pri običajnih izdelkih z vitaminom C mora poteči prenos preko posebnih transporterjev, kar pri liposomskem vitaminu C ni potrebno.

Liposomski vitamin C Ekolife Natura je sestavljen iz fosfolipidov (iz sončničnega lecitina), ki so enaki fosfolipidom v človeški celici. Zato se zlahka zlije z membranami telesnih celic, ki sprejmejo dragocen vitamin C v sredici. Liposom ob stiku s telesno celico "potisne" vsebino (vitamin C) v celico ali pa z lahkoto preide skozi celično membrano, se tam razpusti in tako dostavi vitamin C. Liposomski ovoj torej zdravilno učinkovino (ali vitamin C) zadrži v notranjosti liposoma in jo sprosti šele, ko doseže tarčno celico.

Ko zaužijemo prehransko dopolnilo, mora to potovati od ust, mimo želodca do tankega črevesja, kjer se absorbira. Pri običajnih prehranskih dodatkih predstavljajo oviro absorpciji na tej poti številni prebavni encimi, kisline v prebavnem traktu, črevesna flora... Vse te ovire hranila in njihovo vsrkavanje "oslabijo". Liposomski prehranski dodatki so pred ovirami zavarovani, zato je njihova biorazpoložljivost veliko boljša. Boljša biorazpoložljivost pomeni boljše vsrkavanje, večji izkoristek in večjo učinkovitost.

Mnenje strokovnjaka:
Prof. dr. Borut Štrukelj, mag. farmacije s Fakultete za farmacijo pravi, da predstavlja liposomska tehnologija napredno farmacevtsko tehnologijo, ki omogoča, da je učinkovina bolj zaščitena v prebavnem traktu, se bolje in hitreje absorbira in tako doseže visoke koncentracije v krvi.

Koristni učinki vitamina C

Vitamin C - vloga in prehranski viri

Vitamin C je esencialni vitamin, ki ga moramo zaužiti s hrano ali prehranskimi dopolnili, kajti človeško telo ga ne more proizvajati samo. Topen je v vodi in se nahaja v živilih, kot so paprike, pomaranče, limone, brokoli, kivi, jagode.

Posamezniki s povečanimi potrebami po vitaminu C se pogosto odločijo za uživanje v obliki prehranskih dopolnil, pri čemer priporočamo izbiro prehranskega dopolnila z liposomskim vitaminom C.

Vitamin C je močan antioksidant, ki okrepi naravno obrambo telesa. Antioksidanti pomagajo pri delovanju imunskega sistema, saj se borijo proti škodljivim molekulam, imenovanim prosti radikali. Prosti radikali v prevelikih količinah namreč lahko povzročijo oksidativni stres, ki je povezan s povečanim tveganjem za nastanek številnih kroničnih bolezni, npr. srčno-žilnih bolezni.3

Študije kažejo, da uživanje vitamina C poviša koncentracijo antioksidantov v krvi vse do 30%, kar podpira naravno obrambo telesa v boju proti vnetjem.4 Vitamin C tudi spodbuja nastajanje novih limfocitov in fagocitov, ki ščitijo telo pred okužbami.5

Analiza 9 študij, izvedenih na skupno 293,172 posameznikih je pokazala, da so imeli tisti, ki so 10 let uživali vsaj 700 mg vitamina C dnevno, 25% nižje tveganje za nastanek koronarne srčne bolezni kot tisti, ki prehranskega dopolnila z vitaminom C niso uživali.6 Analiza 13 študij iz leta 2008 pa je pokazala, da uživanje 500 mg vitamina C v štirih tednih bistveno zniža LDL (slab) holesterol in skupne trigliceride v krvi.7

Vitamin C zvišuje absorpcijo železa in tako pomaga preprečiti pomanjkanje železa. To je še posebej pomembno za vse, ki velik del železa pridobijo iz rastlinskih živil. Rastlinsko obliko železa namreč naše telo slabše izkoristi kot železo iz živalskih živil. Vitamin C pomaga pretvoriti železo iz rastlinskih virov v obliko, ki jo naše telo lažje absorbira in izkoristi.8 Že 100 mg vitamina C lahko poveča absorpcijo železa za 67%.9

Vitamin C je izjemno pomemben tudi za normalno psihološko delovanje ter za preprečevanje utrujenosti in izčrpanosti. Najpogosteje so prvi simptomi pomanjkanja vitamina C ravno utrujenost, slabo razpoloženje in izčrpanost.10

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Liposomski vitamin C Ekolife Natura, 750 mg, 250 ml”