Košarica
0,00 €

NatureVibe Complete Vegan Omega 3, 30/60/90/120 kapsul – omega 3 rastlinskega izvora, visoka vsebnost EPA in DHA, iz alg

Na zalogi

NatureVibe Complete Vegan Omega 3 so prehransko dopolnilo, ki vsebuje naravne Omega 3 maščobne kisline z visoko vsebnostjo EPK in DHK rastlinskega izvora.

100% veganski, naravni vir EPA in DHA iz morskih alg
Edine Omega 3 kapsule v Sloveniji z javno dostopno analizo kakovosti (*v galeriji slik izdelka)
Kontrolirana, trajnostna, okolju prijazna pridelava brez toksinov in kontaminantov
Brez neprijetnega priokusa in spahovanja
Podpira zdravje možganov, srca in vida
Visoka vsebnost DHA in EPA: min. 320 mg DHA in min. 175 mg EPA
Dokazani za zdravje koristni učinki že z 1 kapsulo dnevno
Najnižja stopnja oksidacije
Brez alergenov, brez glutena, brez GSO

*pakiranja 30 in 60 kapsul so v plastičnem lončku, pakiranja 90 in 120 kapsul v stoječi vrečki (*slikano v galeriji slik izdelka)

17,90 54,90 

Količinski popust:
Polna cena 1-2 izdelka / kos
-5% 3-4 izdelki / kos
-10% 5 ali več / kos

Opis

NatureVibe Complete Vegan Omega 3 so prehransko dopolnilo, ki vsebuje naravne omega 3 maščobne kisline z visoko vsebnostjo EPA in DHA rastlinskega izvora.

Življenjsko pomembne Omega 3 - Vrnite se nazaj k izvoru!

Omega 3 so vitalnega pomena za optimalno delovanje človeškega telesa. Čeprav je ribje olje poznano po visoki vsebnosti omega 3 maščobnih kislin, pa dejansko ribe same ne tvorijo omega 3, ampak jih akumulirajo iz zaužitih mikroalg. Alge so torej primarni vir koristnih maščobnih kislin EPA in DHA, raziskave pa potrjujejo tudi njihovo visoko biorazpoložljivost, primerljivo z ribjim oljem.

EPA in DHA maščobne kisline v izdelku NatureVibe Complete Vegan Omega 3 so pridobljene iz morskih alg in ne vsebujejo sestavin živalskega izvora, zato so 100% primerne tudi za vegane. Proizvedene so na trajnosten in etičen način v kontroliranem, čistem okolju in so preverjeno brez toksinov ali kontaminantov.

NatureVibe Complete Vegan Omega 3 shema

PREDNOSTI NatureVibe Complete Vegan Omega 3:

100% veganski, naravni vir EPA in DHA iz morskih alg
Kontrolirana, trajnostna, okolju prijazna pridelava brez toksinov in kontaminantov
Brez neprijetnega priokusa in spahovanja
Podpira zdravje možganov, srca in vida
Visoka vsebnost DHA in EPA: min. 320 mg DHA in min. 175 mg EPA
Dokazani za zdravje koristni učinki že z 1 kapsulo dnevno
Brez alergenov, brez glutena, brez GSO
Edini Omega 3 v Sloveniji z javno dostopno analizo kakovosti

Javno dostopna analiza kakovosti

Edini v Sloveniji razkrivamo analizo o kakovosti in čistosti naših Omega 3.
Imamo javno dostopne podatke o vrednosti Totox, Anisedine, Peroxide. Poznavanje teh vrednosti je najpomembnejši podatek pri nakupu kvalitetne Omega 3.

Testi, izvedeni v neodvisnem laboratoriju, potrjujejo da je stopnja oksidacije v izdelku NatureVibe Complete Vegan Omega 3 bistveno pod mejnimi vrednostmi, določenimi s standardi mednarodnih organizacij za kakovost in čistost prehranskih dopolnil Omega 3.

Nižja je vrednost peroksidnega števila, anizidinska vrednost in vrednost Totox, višja je kvaliteta Omega 3.

Nizka TOTOX vrednost NatureVibe Omega 3 je potrdilo, da izdelek izpolnjuje najstrožje standarde in je najvišje kakovosti.

Izkoristite sinergijsko protivnetno delovanje Optimiziranega kurkumina
v kombinaciji z NatureVibe Complete Vegan Omega 3!

Koliko EPK in DHK je v 1 kapsuli NatureVibe Complete Vegan Omega 3?

Vsebnost NatureVibe Complete Vegan Omega 3 (1 kapsula): Olje alg 835 mg, min. 550 mg omega 3 maščobne kisline, od tega min. 320 mg DHK, min. 175 mg EPK, min. 40 mg DPK.

En odmerek vsebuje min. 175 mg EPK (= EPA oz. eikozapentaenojska kislina) in min. 320 mg DHK (= DHA oz. dokozaheksaenojska kislina), kar pomeni, da že ena kapsula NatureVibe Complete Vegan Omega 3 zagotavlja dokazane zdravstveni učinke oz. ima že ena kapsula:
Vlogo pri ohranjanju vida.*
Vlogo pri delovanju možganov.*
Vlogo pri delovanju srca.**
Vlogo, da prek matere pomaga pri normalnem razvoju oči pri fetusu in dojenčku, dojenem z materinim mlekom.

* Koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 250 mg DHK.
** Koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 250 mg EPK in DHK.
*** Koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 200 mg DHA poleg priporočenega dnevnega vnosa omega-3 maščobnih kislin za odrasle, tj. 250 mg DHA in EPA.

Prehranski viri ALA, DHA in EPA

Znanstvene študije ugotavljajo, da imajo vegetarijanci in vegani precej nižje koncentracije DHA in EPA maščobnih kislin kot posamezniki, ki uživajo ribe.1

Omega 3 maščobna kislina, ki je najbolje zastopana v veganski prehrani, je ALA (alfa-linolenska kislina). Ta se nahaja npr. v lanenih semenih, orehih,  chia semenih, konopljinih semenih. DHA in EPA maščobni kislini sta prisotni predvsem v ribah in ribjem olju, pa tudi v določenih vrstah alg.

Naše telo DHA in EPA zelo učinkovito izkoristi in neposredno uporabi. Na drugi strani pa je ALA prekurzor DHA in EPA, kar pomeni, da jih naše telo pretvori v dolgoverižne omega 3 kisline DHA in EPA, vendar pa je stopnja te pretvorbe zelo nizka - 0,3% do max 10%.

Znanstvene študije vedno znova potrjujejo pozitivne učinke povišanega vnosa omega 3 na zdravje. Ker so ribe in ribja olja dober vir DHA in EPA, so posamezniki, ki ne uživajo (dovolj) rib, podvrženi večjemu tveganju za pomanjkanje DHA in EPA. Tukaj ne gre samo za vegane in vegetarijance, ampak tudi za vsejedce, ki ne uživajo rib.2

Strokovne študije in raziskave o koristih Omega 3

DHA je bistvena strukturna komponenta očesne mrežnice in možganov. Ob pomanjkanju te esencialne maščobne kisline se lahko pojavijo težave z vidom.3

Zadosten vnos DHA je še posebej pomemben v času nosečnosti. Znanstvene študije ugotavljajo pozitivne vplive dopolnjevanja z DHA v času nosečnosti na otroka: pomembna je za razvoj možganov in očesne mrežnice ploda. Nekatere raziskave pa so povezale uživanje DHA v nosečnosti tudi z višjo inteligenco otroka4, večjo sposobnostjo reševanja problemov5, manjšim tveganjem za nastanek nekaterih bolezni (avtizem, cerebralna paraliza, motnja pozornosti in hiperaktivnosti)6.

Omega 3 maščobne kisline imajo bistveno vlogo za delovanje srca. Koristi omega 3 za srčno-žilno zdravje, ki jih ugotavljajo strokovne raziskave:

  • znižanje ravni trigliceridov7
  • znižanje previsokega krvnega pritiska8,
  • povišanje ravni dobrega HDL holesterola9,
  • preprečujejo nastajanje krvnih strdkov10,
  • zmanjšujejo vnetja11.

Kronično vnetno stanje v telesu je povezano z večjim tveganjem za nastanek številnih bolezni razvitega sveta, npr. srčno-žilnih in raka. Protivnetno delovanje DHA in EPA maščobnih kislin je zelo dobro raziskano. Zaradi anti-inflamatornih učinkov nekatere študije ob uživanju dovolj visokih količin omega 3 ugotavljajo izboljšanje simptomov revmatoidnega artritisa ter stabilizacijo aterosklerotičnih oblog.12

Zaradi pomembne vloge pri delovanju možganov omega 3 vplivajo tudi na mentalno zdravje in počutje, med drugim meta-analiza iz l. 201913 ugotavlja, da bi lahko imele omega 3 (predvsem EPA) pozitivno vlogo pri izboljšanjj depresije.

Študija iz l. 201114, izvedena med 120 ženskami z dismenorejo, je ugotovila, da uživanje omega 3 bistveno ublaži menstrualne bolečine, glede na rezultate dotične raziskave v povprečju celo bolj kot ibuprofen.

Raziskave, izvedene na otrocih in odraslih, kažejo na to, da omega 3 lahko podaljšajo dolžino in kvaliteto spanca15, 16.

V metaštudiji iz l. 201617 je bilo ugotovljeno, da bi omega 3 lahko pripomogle k izboljšanju stanja pri nealkoholni zamaščenosti jeter.

Sestavine:olje iz morskih alg shizochytrium sp., sončnično olje, D-alfa-tokoferol (vitamin E), antioksidanti (tokoferoli [vitamin E], askorbil palmitat [vitamin C]), izvleček rožmarina, rastlinska ovojna kapsula (rastlinski glicerol, koruzni škrob, karagenan iz alg, regulator kislosti natrijev karbonat [kristalna soda]).

Priporočena dnevna količina: 1-3 kapsule dnevno zaužijte z obrokom ali po priporočilu zdravstvenega delavca.

Neto količina: 30/60/90/120 kapsul

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte na hladnem in suhem mestu in ne izpostavljajte neposredni sončni svetlobi.

Proizvaja in prodaja: Pozitivna sprememba d.o.o., Šenčurska pot 29, 4208 Šenčur, www.NutriHolis.si, tel.: 069 69 72 36

Mnenja

  1. Jure

    Naravno in ugodno! Super zadovoljen.

Podaj mnenje

Morda vam bo prav tako všeč…