Brezglutenske testenine v kremni omaki z rukolo
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
4
Freee brezglutenski svedrčki iz rjavega riža, crème fraîche in sveža rukola se v tem enostavnem receptu združijo v kremno testeninsko jed, ki je pripravljena v samo enem loncu.
Navodila za pripravo
- V velikem loncu zavremo 2 litra vode za kuhanje testenin in jo solimo.
- Dodamo testenine in takoj premešamo, da prepečimo sprijemanje.
- Kuhamo nepokrito 5 minut.
- Previdno vzamemo en svedrček iz vode in preverimo, če je kuhan 'al dente'.
- Kuhane testenine odcedimo.
- Crème fraîche ali kislo smetano damo v ponev in jo segrejemo na srednjo temperaturo.
- Dodamo odcejene testenine, solimo in popramo ter vse skupaj premešamo. Nato odstavimo s štedilnika.
- Drobno naribamo parmezan in ga polovico potresemo po testeninah, ostanek pa postrežemo v skledici.
- Oprano rukolo dodamo k testeninam, premešamo in serviramo na krožnik