Brezglutenske testenine z arrabbiata omako
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
5
Zelo okusna arrabbiata omaka s kančkom čilija je klasika, ki jo postrežemo zraven odličnih Freee brezglutenskih svedrčkov iz riža in koruze.
Navodila za pripravo
Priprava arrabbiata omake
- Drobno nasekljamo česen in ga damo v ponev. Popražimo ga skupaj s čilijem na malo olja.
- Paradižnike narežemo in jih dodamo na ponev k česnu skupaj s paradižnikovim pirejem. Solimo in popramo.
- Omako kuhamo na nizki temperaturi približno 10 minut. Vmes občasno premešamo.
Kuhanje testenin
- V velikem loncu zavremo 2 litra vode za kuhanje testenin in jo solimo.
- Dodamo brezglutenske testenine in takoj premešamo, da prepečimo sprijemanje.
- Kuhamo nepokrito 5 minut.
- Previdno vzamemo košček testenine iz vode in preverimo, če je kuhan 'al dente'.
- Kuhane testenine odcedimo.
Serviranje končne jedi
- Odcejene testenine stresemo v omako.
- Primešamo nariban parmezan.
- Potresemo z nasekljanim peteršiljem in postrežemo.