Košarica
0,00 €

Slabosti klasičnega sladkorja

Poznate razloge zakaj je sladkor slab?

Sladkor je dejansko ena izmed najbolj slabih sestavin, ki jo lahko dodajamo v svojo prehrano. Ima izjemno slabe učinke na presnovo hkrati, pa lahko prispeva k mnogo različnim boleznim. Poiskali smo več različnih dejstev o sladkorju, katere že zagotovo poznate, a jih je vredno prebrati znova in znova. Potrudili smo se in jih opisali na karseda enostaven in razumljiv način. Na koncu pa našli tudi rešitev.  

  1. Sladkor vsebuje prazne kalorije. Kaj to pomeni? To pomeni, da sladkor ne vsebuje prav nobenih hranil. Ne vsebuje beljakovin, maščob, vitaminov ali mineralom. Samo čisto energijo. Zato jim pravimo prazne kalorije. Ko nekdo zaužije 10-20% sladkorja v svoji dnevni prehrani nastane problem, saj prejme energijo in kalorij, ki pa nimajo nobene hranilne vrednosti, kar pomeni, da človeku na račun teh kalorij prične primanjkovati hranil.  REŠITEV? Brezkalorični nadomestek sladkorja.
  2. Sladkor je izjemno slab za zobe, saj se z njegovo pomočjo ustvarjajo slabe bakterije v naši ustni votlini. Posledica je karies. REŠITEV? Nadomestek sladkorja, ki ne povzroča težav z zobmi.
  3. Sladkor povzroča nenehno nihanje sladkorja v naši krvi. Sčasoma inzulin nima več svoje funkcije, zato se na podlagi tega razvije sladkorna bolezen. Razlog tiči v tem, da ima sladkor izjemno visok glikemični indeks in posledično velik vpliv na nihanje sladkorja. REŠITEV: Nadomestek sladkorja, k ima glikemični indeks enako 0.
  4. Veliko desetletij je človeštvo krivilo za debelost maščobo in zgolj samo maščobo. V zadnjem času pa vse več ljudi verjame, da za debelost ni kriva maščoba, temveč preprosto sladkor. In še več, tudi za bolezni srca in ožilja je kriv sladkor. Temu botruje predvsem nihanje sladkorja v krvi in kot smo že omenili je za to kriv glikemični indeks. In ponovna REŠITEV: Nadomestek sladkorja, k ima glikemični indeks enako 0.
  5. In zadnje, a ne najmanj pomembno- sladkor povzroča odvisnost. Zakaj? Ljudje postanemo odvisni predvsem zaradi nihanja sladkorja v krvi. Sladkor v krvi se namreč ob zaužitju sporne hrane drastično dvigne, kar povroči ugodje v našem počutju, a je le to kratkotrajni pojav. Hitro za tem naš sladkor drastično pade, in v tem trenutku človek potrebuje novo dozo sladkorja. In tako nastane sčasoma odvisnost. REŠITEV: Nadomestek sladkorja, ki ne povzroča nihanja sladkorja v krvi, kar pomeni ponovno glikemični indeks enako 0.

Kako vse to rešiti in kljub vsemu živeti sladko življenje? Potrebno je sestaviti vse predloge za rešitev in z njihovo pomočjo najti proizvod, ki bo ustrezal vsemu temu.

Torej brezkalorični nadomstek sladkorja, ki ne pušča negativnih posledic na naših zobeh, ter ima glikemični indeks enako 0. Seveda, pa bi bil super, da je ta nadomestek sladkorja tudi brez aditivov in brez konzervansov ter umetnih sladil.

A je to sploh mogoče? Seveda je. V naši trgovini ponujamo sladkorčke SugarSweet, ki izpolnjujejo prav vse pogoji, ki smo jih postavili. Hkrati pa so po okusu skoraj identični klasičnemu sladkorju. V ponudbi je več vrst SugarSweet sladkorčkov od tistega v klasični obliki (različne sladilne moči), do rjavega in tistega v prahu.

Ste samo en klik stran od rešitve, saj jih najdete tukaj: KLIK

Živite sladko življenje brez sladkorja. Živite sladko življenje brez negativnih posledic za vaše telo. Naj bo sladko, naj bo SugarSweet.

Uncategorized
Nazaj
Sovražnik #1 SLADKOR
Naprej
Prepoved sladkorja za otroke