Opis
ProVen probiotiki za otroke v prahu so primerni za uporabo pri otrocih od 1. do 16. leta starosti.
✓ Znanstveno podprte koristne bakterije za vsakodnevno uporabo
✓ Naravni, varni in klinično preizkušeni sevi dobrih bakterij za otroke
✓ 28 paketkov (1 na dan, pakiranje zadošča za 28-dnevno uporabo)
✓ Brez dodanega sladkorja, posladkano s prebiotičnimi vlakninami
✓ Z dodanima vitaminoma C in D za podporo imunskemu sistemu
Najčistejša oblika, klinično podprta s številnimi raziskavami.
Vegansko, brez glutena, brez mleka in mlečnih izdelkov. Brez alergenov. Brez umetnih barvil, arom in konzervansov.
Probiotiki, formulirani posebej za otroke
ProVen probiotiki za otroke v prahu so formulirani posebej za otroke, stare 1-16 let. Vsak paketek vsebuje 12,5 milijard koristnih bakterij Lab4 v najčistejši obliki, ki so podprte s kliničnimi raziskavami. Dodatek vitamina C in D poskrbi za podporo imunskemu sistemu vašega otroka.
Vzdrževanje ravnovesja med dobrimi oz. koristnimi bakterijami na eni strani ter škodljivimi oz. patogenimi bakterijami na drugi strani se je izkazalo kot izjemno pomembno za podporo zdravemu črevesju. Ker se pojavljajo vedno novi dokazi, da je zdravje črevesja ključno za zdravje celega telesa in se tam nahaja kar 70% našega imunskega sistema, se povečuje tudi iskanje naravnih načinov za podporo zdravju črevesja.
Konzorcij bakterij Lab4, vsebovan v izdelku ProVen probiotiki za otroke v prahu, je bil uporabljen v raziskavi "ProChild". V tej raziskavi so otroci, stari 3-6 let jeseni in pozimi 6 mesecev dnevno uživali Lab4 z dodatkom vitamin C. Rezultati študije:
V skupini otrok, ki so uživali probiotike Lab4 z vitaminom C, se je v primerjavi s placebom za 49% skrajšal čas trajanja prehlada.
Pri otrocih, ki so uživali probiotike z vitaminom C, je bilo 33% manj pojavnosti simptomov okužb zgornjih dihal (kihanje, kašljanje, vneto grlo, zamašen nos, izcedek iz nosu).
V skupini, ki je uživala probiotike z vitaminom C, je bilo 30% manj odsotnosti iz šole.
Število dni z izraženimi simptomi prehlada
Pojavnost simptomov prehlada
Vir raziskave: Garaiova I et al 2015. Probiotics and vitamin C for the prevention of respiratory tract infections in children attending preschool: a randomised controlled pilot study. European Journal of Clinical Nutrition 69: 373-379
Dnevni odmerek (1 paketek) v povprečju zagotavlja % priporočenega dnevnega vnosa:
- vitamin D3 5μg 100%
- vitamin C 50mg 62.5%
- Lab4 konzorcij (Lactobacillus acidophilus (CUL60), Lactobacillus acidophilus (CUL21), Bifidobacterium bifidum (CUL20), Bifidobacterium animalis subsp.Lactis (CUL34)) 12,5 milijard * živih celic (bakterij)
- fruktooligosaharidi (FOS) 1000mg *
* = priporočen dnevni vnos ni določen.
Sestavine: fruktooligosaharidi (Cichorium intybus), mikroorganizmi (Lactobacillus acidophilus CUL60 & CUL21, Bifidobacterium animalis subsp.Lactis CUL34 in Bifidobacterium bifidum CUL20), vitamin C (askorbinska kislina), modificiran koruzni škrob, hidroksipropilmetil celuloza, antioksidanti (natrijev askorbat, DL-Alfa tokoferol, ascorbil palmitat), vitamin D3 (holekalciferol).
Vegetarijansko, brez glutena, brez mleka in mlečnih izdelkov. Brez alergenov. Brez umetnih barvil, arom, konzervansov in sladil.
Navodila za uporabo in priporočen odmerek: 1 paketek dnevno s hrano, ali po navodilih zdravnika. Stresite vsebino vrečke v hladno pijačo, posujte po kosmičih ali jogurtu ali nasujte naravnost v usta.
Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Shranjujte na sobni temperaturi in ne izpostavljati neposredni sončni svetlobi. Ne uporabljati, če je varnostni ovoj pretrgan ali ga ni.
Uporabno najmanj do konca datuma, odtisnjenega na dnu embalaže.
Proizvajalec: ProVen Probiotics, Port Talbot SA12 7BZ, UK.
Pogosta vprašanja in odgovori
Prednosti ProVen probiotikov
ČLOVEKU LASTNI SEVI
Sevi bakterij, ki se nahajajo v ProVen probiotikih, so bili izvorno izolirani iz črevesne mikrobiote zdravih ljudi ter preverjeni glede primernosti karakteristih in varnosti. Gre za koristne bakterije, ki so naravno prisotne v našem črevesju, a se lahko zaradi številnih stresorjev sodobnega življenjskega sloga število teh koristnih bakterij zniža.
ODPORNOST NA ŽELODČNO KISLINO
Želodec je kislo okolje in koristne bakterije morajo preživeti težavno pot mimo želodca do svojega novega "doma" - črevesne mikrobiote. Probiotiki ProVen so formulirani tako, da zmorejo to potovanje. Priporočljivo je, da jih zaužijemo s hrano, kajti tako na najbolj naraven način potujejo s hrano skozi želodec in naprej do črevesja.
ZNANSTVENO DOKAZANA UČINKOVITOST
ProVen probiotiki in Lab4 bakterije, ki jih vsebujejo, so dobro raziskani in podprti s strani kliničnih študij, objavljenih v strokovnih revijah. Kontinuirane raziskave in razvoj podpirajo največjo možno učinkovitost vseh izdelkov ProVen.
ZAGOTOVLJENO ŠTEVILO DOBRIH BAKTERIJ
Proizvajalec ProVen je razvil inovativni tehnologiji TriPhase in StabilityMax, s katerima zagotavlja, da je število živih dobrih bakterij v izdelku vse do konca roka uporabe takšno, kot je navedeno na embalaži.
JASNO DEFINIRANI SEVI
ProVen probiotiki vsebujejo skupine dobrih bakterij Lab4 in Lab4b z jasno definiranimi sevi, ki so pravilno označeni. V probiotikih ProVen se nahaja točno tisti sev, na katerem so bile izvedene klinične raziskave. Oznaka koristnih bakterij, ki jih vsebuje, ni le splošna, npr. Lactobacillus, temveč je transparentno naveden rod, vrsta in sev bakterij. Primer: Lactobacillus acidophilus CUL60.
VARNOST
Pri izbiri kateregakoli prehranskega dopolnila je varnost bistvenega pomena. Varnost ProVen probiotikov je dokazana v rigoroznih raziskavah in še posebej testirana za uporabo pri nosečnicah in dojenčkih. Tako so izdelki ProVen varni za uporabo tudi pri teh najbolj občutljivih skupinah.
Kaj so probiotiki?
V vsakem od nas biva približno 100.000 milijard mikrobov oz. bakterij. Živijo večinoma v črevesju, njihova skupna teža je okoli 1,5 kg in imenujemo jih mikrobiom. 95% mikrobioma se nahaja v debelem črevesju.
Obstaja več kot 1000 različnih vrst bakterij in več kot 5000 različnih sevov. Nekatere od teh bakterij so koristne, druge so se izkazale kot zdravju škodljive.
Primer zravju škodljive oz. patogene bakterije je Clostridium difficile.
Najpogostejši dobri oz. koristni vrsti bakterij v našem črevesnem mikrobiomu sta Lactobacillus in Bifidobacteria.
Ravnovesje v črevesju je ključno
NAŠA MIKROBIOTA
Naša naravna mikrobiota vsebuje dobre (koristne) bakterije in škodljive bakterije. Dve najpomembnejši vrsti koristnih bakterij sta Laktobacili in Bifidobakterije.
RAVNOVESJE V ČREVESJU
Na ravnovesje bakterij v črevesju vplivajo številni dejavniki: prehrana, bolezen, antibiotiki in druga zdravila, stres, spanje, staranje in drugi.
SIMPTOMI NERAVNOVESJA
Neravnovesje populacije bakterij v črevesju je poimenovano disbioza. Simptomi vključujejo napihnjenost, vetrove, prehranske intolerance, slabo prebavljeno hrano, pomanjkanje energije ter oslabel imunski sistem.
PREHRANSKA DOPOLNILA
Pred izumom hladilniki so ljudje zaužili več fermentirane hrane kot je danes. V sodobnem načinu prehranjevanja nam lahko uživanje določenih prehranskih dopolnil pomaga podpreti ravnovesje bakterij v črevesju.
Vpliv sodobnega življenjskega sloga na mikrobiom
Naš črevesni mikrobiom je z nami od rojstva naprej in se najbolj razvija v prvih treh letih življenja. Odvisen je od poroda ter od prehrane in drugih vplivov od poroda do 3. leta starosti, nato se ustali.
Tekom življenja so dobre črevesne bakterije postavljene pred številne izzive: zaužito hrano in pijačo, morebitna zdravila (predvsem antibiotiki), okolje, v katerem živimo, stres, ki smo mu podvrženi ... Če živimo npr. v mestu, kjer smo podvrženi stresu, uživamo alkohol, procesirano hrano in veliko sladkorja ter pogosto uživamo antibiotike, lahko to zniža število koristnih bakterij v našem črevesju in ustvari disbioso (neravnovesje).
Da bi se izognili temu neravnovesju, je dobrodošlo, da redno skrbimo za količino dobrih bakterij, ki 'izrinejo' pretirano količino škodljivih bakterij. To lahko storimo na dva načina. Prvi način je z uživanjem fermentirane hrane, kot je kislo zelje, kisla repa, kimchi, kefir. Drugi način je uživanje prehranskih dopolnil, ki vsebujejo koristne bakterije, imenovanih probiotiki. Ta način je primeren za tiste, ki iz različnih razlogov ne uživajo veliko fermentirane hrane ter iščejo priročen, enostaven in hiter način za vnos dobrih bakterij v črevesje.
Diagram prikazuje primere koristnih in škodljivih bakterij ter dejavnike, ki nanje vplivajo.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.