Čokoladni cheesecake browniji z malinami
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
7
Slastni čokoladni cheesecake browniji z malinami so odlična kombinacija sladkega in kislega okusa, s sočno čokoladno podlago in kremno cheesecake plastjo.
Sestavine
Sestavine za cheesecake plast
Sestavine za malinin swirl
Navodila za pripravo
Priprava mase
- Z ročnim mešalnikom penasto vmešamo beljaka, jajce, sladilo ter vanilijevo aromo. V drugi posodi nad paro stopimo čokolado in maslo.
- V multipraktiku zmeljemo mlete mandlje v fino mleto mandljevo moko, dodamo pecilni prašek, ščepec soli ter naribano lupinico ene limone. Suhe sestavine nato skupaj s stopljeno čokolado in maslom primešamo jajcem.
Malinin swirl
- Nad srednjim ognjem pokuhamo zamrznjene maline v lastnem soku. Kuhamo dokler se ne zmehčajo, tako da lahko z vilicami naredimo pire.
- Odvečno vodo odcedimo skozi fino cedilo, ostanku malin pa primešamo sladilo ter nekaj kapljic limoninega soka.
Cheesecake plast
- V drugi posodi z ročnim mešalnikom do gladke mase zmešamo vse sestavine za cheesecake plast.
Končni postopek
- Pekač (moj je bil premera okoli 15×20 cm) obložimo s peki papirjem. Dobljeno čokoladno maso enakomerno razporedimo po pekaču.
- Nanjo v kupčkih nanesemo 5 žlic cheesecake plasti in z vilicami narišemo poljuben vzorec. Čez enakomerno razporedimo še preostalo cheesecake maso.
- Podobno naredimo tudi z malinami. S čajno žličko jih v kupčkih nanesemo na cheesecake plast in ponovno narišemo poljuben vzorec.
- Pečemo v prej ogreti pečici na 160°C, približno 35 minut, oziroma toliko časa, da če v maso zapičimo zobotrebec, le ta ostane čist.
- Ohlajene narežemo na kocke in postrežemo.