Brezglutenski špageti iz rjavega riža s česnom in oljem Aglio e Olio
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
5
Testenine Aglio e Olio so hiter in enostaven obrok, ki ga lahko pripravimo tudi brez glutena, iz odličnih Freee brezglutenskih špagetov iz rjavega riža. Jed lahko postrežemo samostojno ali s skledo solate ob strani. Dober tek!
Navodila za pripravo
Priprava omake
- Pekoč feferon in peteršilj drobno nasekljamo.
- Česen drobno nasekljamo in ga stresemo v vročo ponev. Dodamo oljčno olje in med mešanjem pečemo 1-2 minuti na srednji temperaturi.
- Feferon in čili dodamo na ponev k česnu in med mešanjem pečemo še 1 minuto.
- Ponev odstavimo s štedilnika. Dodamo sol in poper, pokrijemo s pokrovko in pustimo ob strani.
Kuhanje brezglutenskih špagetov iz rjavega riža
- V velikem loncu zavremo 2 litra vode za kuhanje testenin in jo solimo.
- Dodamo špagete in takoj premešamo, da prepečimo sprijemanje.
- Kuhamo nepokrito 5 minut.
- Previdno vzamemo košček špageta iz vode in preverimo, če je kuhan 'al dente'.
- Kuhane testenine odcedimo.
Serviranje jedi
- Ponev z omako postavimo nazaj na štedilnik na srednjo temperaturo.
- Odcejene špagete stresemo na ponev in premešamo, da se omaka enakomerno razporedi med testenine.
- Serviramo na krožnik in zraven ponudimo nariban parmezan.