Rižev narastek na FIT način
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
15
Rižev narastek je jed naših babic. Pripravimo ga iz riža, mleka, sladkorja, jajc in še česa. Načinov je ogromno. Mi smo se danes odločili, da najdemo recept, ki bo malce bolj fit in primeren tudi za tiste, ki se izogibate sladkorju ter želite živeti zdravo.
Navodila za pripravo
- Riž skuhamo na mleku. Med kuhanjem lahko dodamo nekaj žličk naravnega brezkaloričnega sladila SugarSweet 1:1.
- Ko je riž kuhan, odlijemo odvečno tekočino ter ga pustimo, da se nekoliko ohladi. Medtem pripravimo drugo maso, kamor naribamo jabolka, dodamo cimet in SugarSweet po okusu.
- V kuhan riž vmešamo rumenjak. Iz beljaka pa stepemo sneg, ki ga nato primešamo celotni masi riža.
- V pekač, ki smo ga nekoliko namastili s kokosovo maščobo ali maslom, izmenično polagamo plasti riža in jabolčne zmesi. Začnemo z rižem in končamo z jabolki.
- Pečemo na 200 stopinj okrog 30-45 minut. Riž je pečen, ko opazimo po vrhu zlato rjavo barvo.
- Pustimo, da se malo ohladi. Z modelčkom lahko oblikujemo krogce ali poljubne oblike. Pred serviranjem lahko posujemo čez riž cimet in po okusu še malo sladila SugarSweet.
Cimet je izjemno močan v boju proti prehladom, zato z njim ne skoparimo. ;) Dober tek !