Žepki z mandljevim testom
Zahtevnost:
Srednje zahtevno
Število porcij:
Hitro pripravljeni žepki z mandljevim testom ter sredico s sočnimi jagodami in kremnim sirom so odlična sladica, ki vas ne bo razočarala!
Sestavine
- 120 g mletih mandljev
- 30 g masla
- 35 g fino mlete kokosove moke
- 1 jajce
- 5 g indijskega trpotca
- 1 čajna žlička vanilijeve arome
- 2 jedilni žlici SugarSweet Ery
- Ščepec soli
- Jagode
- Kremni sir
- 1 jajce za premaz
Navodila za pripravo
- V multipraktiku zmeljemo mlete mandlje v fino mleto moko. Dodamo fino mleto kokosovo moko, indijski trpotec, naravno brezkalorično sladilo SugarSweet Ery (eritritol) in ščepec soli. Vse sestavine premešamo.
- Nad paro stopimo maslo ter ga skupaj z enim jajcem in vanilijevo aromo dodamo suhim sestavinam.
- Vse skupaj zmešamo v kepo testa, po potrebi dodamo še mlete mandlje. Testo zavijemo v plastično folijo za živila in ga postavimo v hladilnik za eno uro.
- Med tem na majhne koščke razrežemo nekaj jagod in odcedimo odvečno vodo.
- Odrežemo si dva kosa plastične folije za živila, med katerima bomo valjali testo. Zaradi lažjega valjanja si testo razdelimo na dva ali tri dele. Razvaljamo ga na okoli 4 mm debelo, nato pa s skodelico premera okoli 10 cm izrežemo kroge.
- Razžvrkljamo eno jajce in z njim premažemo spodnje kroge. Na vsak spodnji del razmažemo žličko kremnega sira in žlico na drobno narezanih jagod. Previdno pokrijemo z zgornjim delom, ki ga zopet premažemo z jajcem. Robova obeh delov previdno stisnemo z vilicami, zgornji del pa še nekajkrat prepikamo.
- Pečemo na peki papirju v prej ogreti pečici na 170 °C, 20 do 25 minut.