LCHF cmoki z mandljevo zabelo
Zahtevnost:
Srednje zahtevno
Število porcij:
7
LCHF cmoki, ki po okusu zelo spominjajo na klasične, a so pripravljeni brez dodanega sladkorja, z naravnim brezkaloričnim sladilom SugarSweet.
Foto in recept: Pekoholik
Sestavine
Sestavine za cmoke (cca 7 cmokov)
Navodila za pripravo
- V posodici z mešalcem stepeš jajce s skuto in sladilom. Dodaš mešanico preostalih sestavin in dobro premešaš, nato pa počakaš 10 min, da zmes postane malo bolj kompaktna.
- Razvaljaš v kroglice in jih med dlanmi sploščiš.
- V vsak krogec naložiš nekaj češenj, ki jih posuješ z izdatno količino sladila, nato pa ponovno zviješ v kroglo, da dobiš cmok. Če je površina cmoka na nekaterih mestih razpokana, si malce zmoči roke z vodo in jo zgladi. Se da zelo lepo popraviti, tako da na koncu dobiš res lepe in gladke cmoke.
- Skuhaš jih v slani vodi, ki jo pred tem zavreš. Previdno, da se ne opečeš! Kuhajo pa se točno 10 minut, na koncu priplavajo na površino.
- Med kuhanjem pripraviš še zabelo: v kozici segreješ kocko masla in dodaš mlete mandlje, ki jih pražiš približno 2 minuti. Jaz sem vseeno tudi tukaj dodala še žlico sladila.
- Ko so cmoki kuhani, jih previdno vzameš iz vrele vode in preložiš na papirnato brisačko, da se odcedijo.
Poliješ jih z zabelo.