Skutini cmoki z jagodami
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
Skutni cmoki, nadevani z jagodami, pripravljeni na zdrav način. Brez navadne moke in brez dodanega sladkorja.
Navodila za pripravo
- V mešalniku zmiksamo 20 g grobo mlete kokosovo moko z 20 g mletih mandljev, da dobimo fino moko. Dodamo skuto, jajce, fino mleto kokosovo moko, SugarSweet ter vanilijevo aromo in z žlico zmešamo v gladko maso.
- Dobljeno maso pustimo počivati v hladilniku približno 30 min.
- Na vroč ogenj pristavimo dovolj veliko kozico vode s ščepcem soli in jo zavremo. Zmanjšamo ogenj. Nato si rahlo navlažimo roke, da se nam masa ne bo prijemala. Zajamemo po eno žlico mase, si jo sploščimo na dlani ter v sredino položimo košček jagode, velik približno 1x1cm, ki ga »objamemo« s testom. Uporabimo lahko tudi maline, borovnice,… Naredimo 4-5 cmokov, odvisno od velikosti. Cmoke previdno spuščamo v vodo, ki počasi vre na srednjem ognju.
- Cmoke kuhamo 8-10 minut; splavati morajo na površje. Nato jih vzamemo iz vode.
- V ponvi na srednjem ognju popražimo 10 g grobo mlete kokosove moke do zlato rjave barve. 2-4 minute ves čas mešamo, saj se v nasprotnem primeru moka hitro zažge. Po želji lahko dodamo še žličko sladila. Počakamo, da se malo ohladi, nato pa v njej povaljamo cmoke. Serviramo s svežimi jagodami.