Košarica
0,00 €

Čokolada in učenje

Čokolada in učenje? Kaj imata skupnega? Tudi, če niste več sredi let, kjer je učenje na prvem mestu se verjetno zelo dobro spomnite, kako so ta leta izgledala. Posebej leta, ko se je nabiralo več in več učenja. Ure bedenja pozno v noč, ob tem pa kava, energijski napitki in seveda prigrizki. Takšni in drugačni. Kako povezati čokolado in učenje? Pa poglejmo kako izgleda odločitev za učenje tipičnega najstnika?

  1. Priprava literature
  2. Priprava mize
  3. Priprava hrane
  4. Priprava pijače
  5. Pospravljanje sobe
  6. Učenje
  7. Hrana in prigrizki

To je kar nekaj točk v katerih ste se zagotovo prepoznali kajne? Med tisto hrano in prigrizki zagotovo marsikdo najde kaj nezdravega. Tudi čokolado. Vsekakor le ta pozitivno vpliva na naš stres in na našo koncentracijo za učenje.

 

Zakaj?

Čokolada lahko izboljša funkcijo vaših možganov, tako da si pripravljeni na več in informacij v krajšem času. Seveda, pa vse to velja le za tiste prave čokolade – temne, kakovostne in brez dodanega sladkorja. Velikokrat ljudje zamenjujejo čokolado s sladkorno tablico. Čokolada, ki vsebuje 40 g ali več sladkorja ni čokolada, ampak preprosto sladkorna tablica. Mnogi se boste strinjali, mnogi pa boste na to ob tem stavku prvič pomislili.

Če želimo pri učenju doseči z čokolado kar najboljše učinke, zato predlagamo, da posežete po kakovostnih temnih čokoladah ali denimo Cavalier izdelkih, ki vam nudijo pester izbor čokoladnih izdelkov. Le takšna čokolada, bo namreč tudi pripomogla pri vašem učenju z svojimi pozitivnimi lastnostmi.

Čokolada je čokolada boste rekli. Žal ni. Tista, ki je polna sladkorja, lahko ima na vas ravno nasproten učinek. Zaradi velike količine sladkorja, ki ga vsebuje vam bo namreč namesto dodala odvzela energijo. Tudi funkcije možganov ne bodo spodbujene. In najbolj pomembno, nikoli je ne bo dovolj. Sladkor v čokoladi, vam bo namreč v trenutku zelo dvignil vaš sladkor, na hitro pa bo ta sladkor tudi padel. Ko bo sladkor padel, si boste zaželeli novo dozo čokolade. In tako vse dokler ne boste pojedli vseh zalog. Zaradi visoke vrednosti sladkorja, pa bo vaš organizem utrujen in popolnoma brez energije. Tako bo tudi učenje neuspešno, kljub vsemu, da ste mu morda v začetku z sladkorjem želeli le dobro.

Zato vam bo ob učenju zagotovo prišel denimo prav Cavalier Snack, ki ga najdete v kar treh okusih ali pa lešnikov namaz, ki ga lahko pojeste kar na žlico. Vsekakor pa pri izbiri pazite, da izbirate čokoladne izdelke, ki ne vsebujejo klasičnega sladkorja, temveč le nadomestke sladkorja za katere veste, da dobro vplivajo na vas. Eden izmed takšnih je stevija.

Naj bo učenje uspešno. In uspešno bo, če boste na pravilen način ob učenju poskrbeli tudi za svojo energijo. Naj prihaja ta energija iz kvalitetnih prigrizkov in kvalitetne čokolade. Nahranite telo in svoje možgane na najboljši način.

 

Uncategorized
Nazaj
Čokolada, ta magična jed!
Naprej
Zakaj krivimo sladkor le v nezdravi hrani?