Košarica
0,00 €

D-manoza z brusnicami pH Viridian, 50 g

Razprodano, kmalu na zalogi.

D-manoza z brusnicami pH Viridian, 50 g je visoko alkalna mešanica kalijevega citrata, D-manoze, visoko potenciranega izvlečka brusnic in vitamina C, ki se jo vmeša v okusen napitek.

Naravna pomoč pri vnetjih mehurja in urinarnega trakta.
Trojna podpora urinarnemu traktu z D-manozo, izvlečkom brusnic in C vitaminom.
En odmerek (1 čajna žlička) vsebuje kar 1000 mg D-manoze.
Visoko potenciran kompleks brusnic s kombinacijo NutriCran™ brusnic v prahu in CystiCran™ izvlečka brusnic, ki skupaj zagotavljata 36 mg proantocianidinov  v odmerku.
Z dodatkom vitamina C, ki ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, ki je najpomembnejša obramba proti razrasti bakterij v sečilih.

35,89 

Razprodano, kmalu na zalogi.

Opis

D-manoza z brusnicami (Cranberry Mannose) pH Viridian je visoko alkalna mešanica kalijevega citrata, D-manoze, visoko potenciranega izvlečka brusnic in vitamina C, ki se jo vmeša v okusen napitek.

Naravna pomoč pri vnetjih mehurja in urinarnega trakta.
Trojna podpora urinarnemu traktu z D-manozo, izvlečkom brusnic in C vitaminom.
En odmerek (1 čajna žlička) vsebuje kar 1000 mg D-manoze.
Visoko potenciran kompleks brusnic s kombinacijo NutriCran™ brusnic v prahu in CystiCran™ izvlečka brusnic, ki skupaj zagotavljata 36 mg proantocianidinov  v odmerku.
Z dodatkom vitamina C, ki ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, ki je najpomembnejša obramba proti razrasti bakterij v sečilih.

Brusnice za podporo sečilom

Izdelek D-manoza z brusnicami Viridian vsebuje visoko potenciran kompleks brusnic za dvojno delovanje:

NutriCran™ brusnice v prahu so odlična alternativa brusničnemu soku, ker zagotavlja iste učinke brez nepotrebnega sladkorja in kalorij v bolj zgoščeni obliki

CystiCran™ izvleček brusnic je izjemno bogat z proantocianidini (PAC) - polifenoli, zaradi katerih brusnicam pripisujejo koristne učinke.

Brusnice

Pitje brusničnih čajev za pomoč ni učinkovito, ker se iz čaja le malo aktivni sestavin izloči v vodo. Priporočljivo pa je uživanje izvlečka, ki ga pogosto priporočajo kot preventivno kroničnih okužbah, saj pomaga preprečevati kolonizacijo bakterij v urinarnem traktu. Kompleks brusnic v izdelku -manoza z brusnicami Viridian vsebuje visoko aktiven, standardiziran izvleček brusnic z visokim deležem dragocenih proantocianidinov. En odmerek zagotavlja kar 36 mg proantocianidinov.

Sistematični pregled raziskav1, objavljen l. 2017 v znanstveni reviji Journal of Urology, je potrdil, da uživanje izvlečka brusnic bistveno zniža pogostost infekcij urinarnega trakta. Najbolj izrazita je učinkovitost delovanja pri posameznikih s ponavljajočimi infekcijami. Avtorji študije predlagajo uživanje izvlečka brusnic kot pomoč pri zmanjšanju pogostosti infekcij. To bi lahko celo vodilo v zmanjšano potrebo po uporabi antibiotikov, kar bi bilo izredno dobrodošlo, saj pretirana raba antibiotikov lahko vodi do pojava rezistentnih bakterij1.

molekula d-manoze

Naravna D-manoza 

D-manoza je monosaharid: enostavni sladkor, podoben glukozi. Podobno kot glukoza, se tudi D-manoza nahaja v rastlinah in v manjših količinah tudi v človeškem telesu. Številne raziskave se ukvarjajo s preučevanjem delovanja D-manoze proti vnetjem mehurja in sečil.

Bakterija E.Coli je odgovorna za več kot 90% infekcij urinarnega trakta. Ko zaužijemo D-manozo, ta potuje skozi telo, sčasoma pride do ledvic in se izloči skozi urinarni trakt. Znanstveniki predvidevajo, da ko D-manoza pripotuje do urinarnega trakta, se lahko veže na bakterije E.Coli, ki se potencialno nahajajo tam. Zaradi tega se bakterije ne morejo pritrditi na celice v našem urinarnem traktu in povzročiti vnetja, ampak se ob pomoči D-manoze izločijo skozi urin.2

 

Avtorji pilotnih študij2,3 ugotavljajo, da bi D-manoza lahko bila uporabna pomoč pri aktivnem vnetju urinarnega trakta ter tudi kot preventiva - za preprečevanje vnetja pri posameznikih s ponavljajočimi vnetji.

D-manoza se v telesu ne more pretvoriti v glikogen, ampak se z urinom izloči. Je varna za uporabo in ne dviguje krvnega sladkorja.

1 odmerek (1 čajna žlička) izdelka D-manoza z brusnicami pH Viridian vsebuje kar 1000 mg D-manoze.

Prednost D-manoze je, da praktično nima stranih učinkov. Skupaj s patogenimi bakterijami se namreč izloči iz telesa - v pol do eni uri se je preko ledvic v mehur izloči kar 90%, v osmih urah pa kar 99%.

 

Kakšni so simptomi vnetja mehurja?

Vnetja urogenitalnega trakta oz. vnetja mehurja so ene izmed najpogostejših okužb, sploh med ženskami.
Pojavijo se lahko naslednji simptomi:
- stalno tiščanje na vodo,
- bolečina in pekoč občutek ob uriniranju,
- urin temnejše barve z izrazitim vonjem,
- bolečine v spodnjem delu trebuha,
- pri hujših okužbah krvav urin in povišana telesna temperatura.

Obiščite zdravnika, ki bo opravil ustrezno analizo urina, potrdil, ali je povzročitelj bakterija ali gliva in vam svetoval glede zdravljenja.
Pijte veliko nesladkane tekočine, da se bodo mikrobi sproti spirali iz sečil.

Kaj lahko preventivno storite proti vnetju mehurja oz. urinarnega trakta?

✓ Uživajte hrano, bogato z antioksidanti, vitamini in minerali.
✓ Uživajte dovolj vode (vsaj 1,5 l dnevno).
✓ Izogibajte se pretiranem uživanju alkohola in kave.
✓ Spodnje perilo naj bo bombažno in ne pretesno.
✓ Uporabljajte posebna mila za intimno nego, ki so neodišavljena in nežna.
✓ Ne odlašajte z odhodom na stranišče, ker ignoriranje impulza po uriniranju lahko pripelje do resnih težav in poveča tveganje za nastanek vnetnih sprememb in urinske inkontinence.
✓ Izberite kvalitetno prehransko dopolnilo z naravnimi sestavinami, ki skrbijo za udobje sečil, kot je D-manoza z brusnicami Viridian.

Deklaracija:

D-manoza z brusnicami pH Viridian, 50 g - deklaracija

  • Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.
  • Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.
  • Shranjevati nedosegljivo otrokom!

VIRIDIAN ČISTOST: 100% aktivne sestavine. Ta veganski izdelek ne vsebuje glutena, pšenice, laktoze, dodanega sladkorja, soli, kvasa, konzervansov ali umetnih barvil. Brez obsevanja. Brez testiranj na živalih.

Pogosta vprašanja o izdelku D-manoza z brusnicami pH Viridian

D-manoza z brusnicami pH Viridian vsebuje 100 % aktivne sestavine: 500 mg kalija (kot citrat), 1000 mg D-manoze, 60 mg kompleksa brusnic (ki zagotavlja kar 36 mg protoantocianidinov) ter 250 mg vitamina C (magnezijev askorbat) v odmerku. Izdelek je brez dodanega sladkorja, soli, pšenice, glutena, soje, laktoze, kvasa, konzervansov ali umetnih barvil.
Vmešajte čajno žličko v vodo ali drugo tekočino, 2x dnevno ob hrani ali po navodilih zdravstvenega osebja.
Prehransko dopolnilo je primerno za otroke od 6. leta naprej. Pred uporabo se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Prehransko dopolnilo je varno za uporabo pri diabetikih, saj ne dviguje krvnega sladkorja. Pred uporabo se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Ne najdete odgovora na svoje vprašanje?

Za dodatno pomoč ali nasvet smo vam na voljo na mailu info@nutriholis.si ali preko telefona 01 256 61 15.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “D-manoza z brusnicami pH Viridian, 50 g”