Košarica
0,00 €

Immun-Intercell za otroke, 90 kapsul

Na zalogi

Aktivni kompleks Immun-Intercell za otroke od 4. leta dalje vsebuje 5 različnih aktivnih bakterijskih kultur, beta-glukane, vitamin C s podaljšanim delovanjem, vitamin D, cink in selen – v samo eni mikrokapsuli.

Namenjen je podpori imunskemu sistemu in ob povečanih potrebah organizma kot so stres, akutne okužbe (prehlad, gripa) ali jemanje antibiotikov.

37,20 

Na zalogi

Količinski popust:
Polna cena 1-2 izdelka37,20 € / kos
-5% 3-4 izdelki35,34 € / kos
-10% 5 ali več33,48 € / kos

Opis

Immun-Intercell za otroke, 90 kapsul

FORMULA 6 V 1 ZA PODPORO IMUNSKEMU SISTEMU
Immun-Intercell® za otroke je aktivni kompleks z vitaminom D, ki je prilagojen posebnim potrebam otrok, saj podpira normalno delovanje imunskega sistema pri otrocih. Dragocene bakterijske kulture, dokazano učinkoviti beta-glukani in izbrana imunoaktivna mikrohranila se medsebojno povezujejo in sestavljajo uravnotežen visokokakovosten izdelek.

Primeren je za otroke od 4. leta dalje.

VITAMIN C
Vitamin C je pravi prvak med mikrohranili. V belih krvnih celicah, ki predstavljajo obrambo telesa, se nahaja v visokih koncentracijah, kar dokazuje njegovo nepogrešljivost pri pravilnem delovanju imunskega sistema. Poleg tega varuje obrambne celice pred oksidativnim stresom in je pomemben dejavnik pri vzpostavljanju normalne presnove energije. S tem pripomore k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Ena največjih prednosti izdelka Immun-Intercell® za otroke je zagotovo ta, da vsebuje vitamin C v obliki peletov s podaljšanim delovanjem, ki telo enakomerno oskrbujejo kar 8 ur. To je pomembno predvsem zato, ker lahko človeško telo naenkrat absorbira le omejene količine vitamina C. Učinkoviteje je, če uživamo manjše odmerke v daljšem časovnem obdobju, kar je mogoče doseči z uživanjem peletov s podaljšanim delovanjem. Prav počasno sproščanje vitamina C iz peletov telesu omogoča, da absorbira večje količine tega vitamina.

Peletov z vitaminom C zaradi relativno velike velikosti delcev ni mogoče enakomerno zmešati v prašek, zato se jih pri polnjenju z inovativno dvostopenjsko polnilno tehnologijo loči od ostalih snovi in z njimi najprej napolni konico kapsule. Če pogledamo kapsulo, bomo vitamin C prepoznali kot rumene kroglice na eni strani kapsule. V drugem koraku polnjenja se kapsula napolni še s preostalimi aktivnimi snovmi v praškasti obliki. Rezultat je inovativen in visoko učinkovit kombiniran izdelek brez arom, barvil in sladil.

VITAMIN D3
Določene celice imunskega sistema imajo receptorje za vitamin D3, ki podpirajo dobro delujočo naravno obrambo telesa, če se ustrezno preskrbljeni z vitaminom D3. Vitamin D3 je tako poleg vitamina C ključen za zdrav imunski sistem otrok.

BETA-GLUKANI
Beta-glukani so posebna oblika balastnih snovi, ki se nahajajo v celičnih stenah žit, gob in kvasovk. Immun-Intercell® za otroke vsebuje s študijami potrjeno koncentracijo visokokakovostnih 1,3- in 1-6-beta-glukanov, katerih učinkovitost je znanstveno dokazana.

CINK
Za podporo normalnemu delovanju imunskega sistema organizem potrebuje cink, ki spada med elemente v sledeh. V telesu se nahajajo encimi, ki gradijo obrambne celice, njihovo delovanje pa je možno le ob prisotnosti cinka. Cink je sestavni del različnih vrst obrambnih celic, ki lahko pravilno delujejo le, če je zagotovljena zadostna količina cinka. Udeležen je tudi pri delitvi celic, kar je pomembno v primeru aktivacije imunskega sistema, ko so morajo imunske celice hitro deliti in razvijati. Immun-Intercell® za otroke vsebuje posebno obliko organsko vezanega cinka. Cink je vezan na beljakovinske gradniki, ki se v črevesju zlahka absorbirajo, organizem pa jih nato lahko uporabi.

SELEN
Selen spada med esencialne, torej življenjsko pomembne elemente v sledeh. Človeški organizem ga potrebuje za izgradnjo več kot 30 beljakovin. Nekatere izmed teh beljakovin, ki jih gradi selen, so del obrambe telesa. Na ta način selen prispeva k obrambni funkciji telesa. Immun-Intercell® za otroke vsebuje natrijev selenit, ki ima od vseh oblik selena najvišjo biološko razpoložljivost.

BAKTERIJSKE KULTURE
70 – 80% telesu lastnih imunskih celic se nahaja v črevesju (t.i. črevesni imunski sistem). Immun-Intercell® za otroke vsebuje pet aktivnih bakterijskih kultur v koncentraciji, ki je prilagojena otroški črevesni flori (2×109 kolonijskih enot na kapsulo).

Immun-Intercell® za otroke vsebuje posebej učinkovite bakterijske kulture, ki uspešno prestanejo nizek pH želodčne kisline in potujejo do tankega in debelega črevesja, kjer se naselijo. Bakterijske kulture so živi organizmi, ki so občutljivi na vitamin C – ob stiku z njim namreč deloma izgubijo aktivnost. Ker so peleti vitamina C oviti v celulozno ovojnico, direkten stik z bakterijskimi kulturami ni mogoč. S tem se ohranja stabilnost in aktivnost dragocenih bakterijskih kultur.

Priporočeno odmerjanje:
1 x dnevno 1-2 kapsuli ob obroku, z zadostno količino tekočine. Ne uživamo sočasno z napitki, ki vsebujejo veliko vitamin C (pomarančni ali grenivkin sok, naravna limonada).

Opozorilo:
Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjujte nedosegljivo otrokom.

Shranjevanje:
Hranite v hladnem in suhem prostoru (do 25°C). Izdelka ne izpostavljajte vročini ali direktni sončni svetlobi. Pri shranjevanju, daljšem od treh mesecev, se priporoča hranjenje v hladilniku.

Sestavine:

Askorbinska kislina (vitamin C), premazno sredstvo mikrokristalinska celuloza; 1,3/1,6 – beta glukani, rastlinska celulozna kapsula (HPMC), bakterijske kulture, cinkov bisglicinat, natrijev selenit, holekalciferol (vitamin D), sredstvo proti sprijemanju: magnezijeve soli maščobnih kislin.

Izdelek je BREZ: glutena, laktoze, mlečnih beljakovin, arom, barvil in sladil. Primeren je za ljudi s preobčutljivostmi in alergijami na omenjene snovi.

Hranilne vrednosti:

Sestavine 1 kapsula %PDV* 2 kapsuli %PDV*
Vitamin C 75 mg 94 % 150 mg 188 %
Cink 4 mg 40 % 8 mg 80 %
Selen 30 µg 55 % 60 µg 110 %
Vitamin D3 400 I.E. (10 µg) 200 % 800 I.E. (20 µg) 400 %
Bakterijske kulture 2 miljard kolonijskih enot** 4 milijard kolonijskih enot**
Beta-glukani 30 mg 60 mg

* PDV = priporočen dnevni vnos

**kolonijske enote naslednjih bakterijskih rodov: Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium longum, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Lactobacillus rhamnosus.

Neto količina: 90 mikrokapsul po 242 mg = 21,8 g

Distributer: Energijski center d.o.o. Pod hrasti 69, Ljubljana