Košarica
0,00 €

Koralni kalcij Vivan 50 g/100 g

Na zalogi

Koralni kalcij Vivan je eden najpopularnejših naravnih kalcijevih dodatkov na svetu.

Še vedno je takšen, kot ga najpogosteje uživajo prebivalci Okinave, voda, ki jo pijejo Okinavčani je 16 krat bogatejša s kalcijem od povprečja na Japonskem. To otočje je tako daleč na jugu Japonske, da je še vedno eno najčistejših krajev na našem planetu.

Popolnoma naraven (prav ničesar mu nihče ne doda in ne odvzame), ionizirani, organski kalcij.

Primeren je za vse, ki z redno prehrano zaužijejo premalo kalcija. Današnji življenjski slog (preveliki napori, stres, predvsem pa prehrana) povzroča preveliko kislost organizma. Kalcij je mineral, ki ustvarja bazičnost (alkalnost) oziroma zmanjšuje kislost.

15,90 28,90 

Količinski popust:
Polna cena 1-2 izdelka / kos
-5% 3-4 izdelki / kos
-10% 5 ali več / kos

Opis

Koralni kalcij Vivan je eden najpopularnejših naravnih kalcijevih dodatkov na svetu.

Še vedno je takšen, kot ga najpogosteje uživajo prebivalci Okinave, voda, ki jo pijejo Okinavčani je 16 krat bogatejša s kalcijem od povprečja na Japonskem. To otočje je tako daleč na jugu Japonske, da je še vedno eno najčistejših krajev na našem planetu. Bolj kot po lepotah in neonesnaženi naravi je Okinava znana po okinavskem koralnem kalciju. Skoraj ni države, v kateri si ne bi ljudje pomagali s koralnim kalcijem.

Koralni kalcij VIVAN je popolnoma naraven (prav ničesar mu nihče ne doda in ne odvzame), ionizirani, organski kalcij.

Primeren je za vse, ki z redno prehrano zaužijejo premalo kalcija.
Povečane potrebe po kalciju imajo osebe, ki ne uživajo dovolj zelenjave, ki uživajo veliko živalskih beljakovin, starejše osebe in nosečnice ter doječe matere.

Današnji življenjski slog (preveliki napori, stres, predvsem pa prehrana) povzroča preveliko kislost organizma. Kalcij je mineral, ki ustvarja bazičnost (alkalnost) oziroma zmanjšuje kislost.

Kalcij prispeva k:

  • normalnemu strjevanju krvi,
  • sproščanju energije pri presnovi,
  • delovanju mišic,
  • normalnemu prenosu živčnih impulzov,
  • normalnemu delovanju prebavnih encimov,
  • ima vlogo pri delitvi in specializaciji celic.
  • Je potreben za ohranjanje zdravih kosti in zob.

Uporaba: ena žlička dnevno (priložena), kar je približno 1 gram.

Otroci od enega do 12 let jemljejo polovico odmerka.

Ne uporabljati približno uro pred ali po obroku, saj kalcij zniža učinkovitost želodčne kisline, ki jo potrebujemo pri presnovi zaužite hrane.

V primeru obilnejše uporabe živalskih beljakovin (meso, mleko, mesni in mlečni izdelki) in hrane, ki povzroča zakisanost se potrebe po kalciju povečajo.

Izdelek je prehransko dopolnilo. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ob kateri je pomemben tudi zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Sestavine: Prah fosiliziranih koral. 1 gram Koralnega kalcija VIVAN vsebuje 395 mg kalcijevega karbonata, kar je 49,4 % dnevno priporočljive količine, ki znaša 800 mg.

Neto količina: 50 g/100 g

Poreklo: Japonska

Uvoznik in ekskluzivni zastopnik: SITIS d.o.o., Jocova ul. 3, Maribor.