Košarica
0,00 €

Liposomski vitamin B12 Ekolife Natura, 60ml

Na zalogi

Tekoče prehransko dopolnilo z naravnim sladilom

2 mg vitamina B12 na odmerek (2 ml)
Prijetna aroma vanilije in marelice
Liposomski vitamin B12 ima povečano biorazpoložljivost
Odlična absorpcija in dostava vitamina B12 direktno v celice
Na podlagi znanstvenih raziskav dosežene neverjetne koristi za zdravje
Ne vsebuje nanodelcev, brez GSO
Priporočamo ga vegeterjancem in veganom, oz. vsem, ki ne uživajo mesa ali mesnih izdelkov.

 

 

20,30 

Na zalogi

Količinski popust:
Polna cena 1-2 izdelka20,30 € / kos
-5% 3-4 izdelki19,29 € / kos
-10% 5 ali več18,27 € / kos

Opis

Liposomski vitamin B12 Ekolife Natura 
Tekoče prehransko dopolnilo, ki vsebuje 2 mg hidroxicobalamina z okusom vanilije in marelice ter naravnim sladilom

2 mg vitamina B12 na odmerek (2 ml)
Prijetna aroma vanilije in marelice
Liposomski vitamin B12 ima povečano biorazpoložljivost
Odlična absorpcija in dostava vitamina B12 direktno v celice
Na podlagi znanstvenih raziskav dosežene neverjetne koristi za zdravje
Ne vsebuje nanodelcev, brez GSO
Priporočamo ga vegeterjancem in veganom, oz. vsem, ki ne uživajo mesa ali mesnih izdelkov.

Vitamin B12 PRIPOMORE:
- k normalnemu delovanju imunskega sistema,
- k normalnim duševnim funkcijam,
- k blaženju utrujenosti in izčrpanosti,
- k normalnemu delovanju živčevja,
- k normalnemu tvorjenju rdečih krvničk,
- k normalnemu metabolizmu, ki oskrbuje telo z energijo,
- k normalnemu metabolizmu homocisteina.

Zakaj uživati prehransko dopolnilo z vitaminom B12?

Vitamin B12 ni prisoten v živilih rastlinskega izvora, zato je to esencialno dopolnilo za vegane in vegetarijance. Vodilni nutricionisti priporočajo dnevni vnos med 250 μg in 500 μg vitamin B12.

Pomanjkanje vitamina B12 se najpogosteje pojavi pri posameznikih, ki ne uživajo živil živalskega izvora ter pri tistih, ki imajo zmanjšano absorpcijo tega vitamina v prebavnem traktu. Gre za vegetarijanceveganestarejše odrasle ter posameznike z obolenji želodca ali črevesja. Povečane potrebe po vitaminu B12 so tudi pri nosečnicah in doječih materah.1

Pomanjkanje vitamin B12 v telesu so lahko kaže kot pomanjkanje energije, oslabljenost, utrujenost, megaloblastična anemija, depresija, motnje spomina, okvare živčevja.2

Vitamin B12 je bistvenega pomena za mnoge procese v celicah človeškega telesa. Pomaga blažiti utrujenost, pripomore k normalnemu delovanju imunskega sistema, možganov in živčevja, ter k tvorjenju krvi. Je eden od osmih vitaminov skupine B.

Praviloma je vključen v metabolizem vsake celice človeškega telesa, še posebno vpliva na sintezo in regulacijo DNK, pa tudi na metabolizem maščobnih kislin in aminokislin.

Ne glive ne rastline, ne živali ne ljudje niso zmožni ustvarjati vitamina B12. Samo bakterije in arheje vsebujejo encime, potrebne za sintezo tega vitamina, čeprav so mnoga živila njegov naravni vir po zaslugi bakterijske simbioze.
Vitamin B12 je največji in najbolj strukturno zapleten vitamin in ga je industrijsko mogoče izdelovati le z bakterijsko fermentacijo-sintezo.

Običajna polsintetična oblika tega vitamina je cianokobalamin, ki ga v naravi ni in ga običajno najdemo v cenejših različicah izdelkov.
Na tržišču so štiri vrste: cianokobalamin s cianidno skupino, vezano na kobalt, bolj naravne oblike pa so hidroksokobalamin, metilkobalamin in adenozilkobalamin. Prednost imajo zadnje tri oblike, saj jih človeško telo laže izkoristi.

Liposomski vitamin B12 Ekolife Natura je pridobljen iz naravnega vira in je oblika bakterijskega hidroksokobalamina.  Telo ga z lahkoto izkoristi.

Priporočamo ga vegeterjancem in veganom, oz. vsem, ki ne uživajo mesa ali mesnih izdelkov.

Sestavine: voda, sladilo: ksilitol, emulgator:lecitin (sončnični), sredstvo za ohranjanje vlage: glicerol, konzervans: kalijev sorbat, vitamin B12 (hidroxicobalamin), aroma: vanilija in marelica, antioksidant: vitamin E (d-alfa tokoferol).

Primerno za vegane in vegetarijance.
BREZ citrusov, koruze, glutena, riža in kvasa.

Liposomski B12 ima povečano biorazpoložljivost.
Rjava steklena embalaža optimalno varuje dragocene sestavine.

Sestavine - Liposomski vitamin B12 Ekolife Natura, 60 ml:

Sestavine Dnevni odmerek %PDV
Vitamin B12 2 mg  80.000%

PDV = odstotek priporočenega dnevnega vnosa

1 ml vsebuje: 1 mg hidroxicobalamina.

Priporočen odmerek: 1 x 2 ml samostojno ali v kozarcu vode ali soka. Pred uporabo pretresite.

Količina: 60 ml

Opozorilo: Priporočene dnevne količine ali odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Po odprtju hranite proizvod dobro zaprt, na hladnem in suhem prostoru, ter ga porabite v dveh mesecih. Hraniti izven  dosega otrok. Prekomerno uživanje ima lahko odvajalni učinek.

Proizvedeno v EU za: Ekolife Natura d.o.o., Brodišče 28, 1236 Trzin, Slovenija.

Kaj je liposomski vitamin B12?

Liposom je kot majhen mehurček, sestavljen iz vodnega jedra in fosfolipidnega ovoja. V vodnem jedru v sredini liposoma je raztopljena snov, za katero želimo, da se z lahkoto vsrka v telo, npr. vitamin B12.  Vodno jedro obdaja dvojna fosfolipidna plast (isti material, ki sestavlja tudi naše celične membrane).

Ker zunanji ovoj liposoma imitira celično membrano, se ob stiku lepo zlije z določenimi drugimi celicami v telesu, ki vsrkajo njegovo vodno jedro z raztopljeno snovjo (v našem primeru vitamin B12). Zato so liposomi idealni za vnašanje hranilnih snovi, prehranskih dopolnil in zdravil v telo, saj se v želodcu in črevesju zlahka vsrkajo, hkrati pa se vsrkajo še dodatne snovi, ki so v njihovi sredici (npr. vitamin B12).

Liposom

Prednosti liposomskega vitamina B12 Ekolife Natura:

  • odlična absorpcija (vsrkavanje) vitamina B12 v telo
  • dostava vitamina B12 direktno v celico
  • znanstveno potrjene neverjetne koristi za zdravje
  • proizveden v Evropi

Zakaj izbrati liposomski vitamin B12?

Vitamin B12 ima zagotovo številne koristi za naše zdravje in počutje. Zato si želimo, da se absorbira čim več zaužitega vitamina C ter da ga lahko telo čim bolje izkoristi. Ta lastnost prehranskih dopolnil se imenuje tudi biorazpoložljivost.

Liposomski vitamin B12 višjo stopnjo absorpcije oz. večjo biorazpoložljivost kot običajna prehranska dopolnila z vitaminom B12. V primerjavi z običajnim vitaminom B12 se v tankem črevesu veliko lažje in v večji meri vsrka (absorbira).

Liposomski vitamin B12 Ekolife Natura je sestavljen iz fosfolipidov (iz sončničnega lecitina), ki so enaki fosfolipidom v človeški celici. Zato se zlahka zlije z membranami telesnih celic, ki sprejmejo dragocen vitamin B12 v sredici. Liposom ob stiku s telesno celico "potisne" vsebino (vitamin B12) v celico ali pa z lahkoto preide skozi celično membrano, se tam razpusti in tako dostavi vitamin B12. Liposomski ovoj torej zdravilno učinkovino (ali vitamin B12) zadrži v notranjosti liposoma in jo sprosti šele, ko doseže tarčno celico.

Ko zaužijemo prehransko dopolnilo, mora to potovati od ust, mimo želodca do tankega črevesja, kjer se absorbira. Pri običajnih prehranskih dodatkih predstavljajo oviro absorpciji na tej poti številni prebavni encimi, kisline v prebavnem traktu, črevesna flora... Vse te ovire hranila in njihovo vsrkavanje "oslabijo". Liposomski prehranski dodatki so pred ovirami zavarovani, zato je njihova biorazpoložljivost veliko boljša. Boljša biorazpoložljivost pomeni boljše vsrkavanje, večji izkoristek in večjo učinkovitost.

Mnenje strokovnjaka:
Prof. dr. Borut Štrukelj, mag. farmacije s Fakultete za farmacijo pravi, da predstavlja liposomska tehnologija napredno farmacevtsko tehnologijo, ki omogoča, da je učinkovina bolj zaščitena v prebavnem traktu, se bolje in hitreje absorbira in tako doseže visoke koncentracije v krvi.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Liposomski vitamin B12 Ekolife Natura, 60ml”