Vse najboljše Sunwarrior! Za 13 let delovanja znamke Sunwarrior v Sloveniji vam podarjamo 13% popust s kodo 13LET na vse Sunwarrior izdelke. Akcija traja od 29. 5. do vključno 18. 6. 2024.

Košarica
0,00 €

Vse najboljše Sunwarrior! Za 13 let delovanja znamke Sunwarrior v Sloveniji vam podarjamo 13% popust s kodo 13LET na vse Sunwarrior izdelke. Akcija traja od 29. 5. do vključno 18. 6. 2024.

Magnezijev gel BetterYou, 150 mL

Na zalogi

MAGNEZIJEV GEL BetterYou vsebuje čisti magnezijev klorid v obliki gela, namenjenega aplikaciji na sklepe in mišice za takojšnjo sprostitev.

Magnezijev gel je izjemno učinkovit in znanstveno podprt način za dopolnjevanje ravni magnezija v telesu. Magnezij se absorbira preko kože in prispeva k delovanju mišic, k ravnotežju elektrolitov ter k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Omogoča postopno sproščanje, ki zagotavlja podaljšano delovanje.

Idealen je za uporabo med športno aktivnostjo ali po njej. Ko vas pesti utrujenost v mišicah ali mišični krči, si vmasirajte magnezijev gel za naravno sprostitev.

Izdelki z magnezijem BetterYou so vrhunske kakovosti in ne vsebujejo težkih kovin ali drugih toksinov. Zaradi svoje inovativnosti in izjemne učinkovitosti so prejeli že številna priznanja in nagrade:

Magnezij BetterYou nagrade

 

16,49 

Na zalogi

Količinski popust:
Polna cena 1-2 izdelka16,49 € / kos
-5% 3-4 izdelki15,67 € / kos
-10% 5 ali več14,84 € / kos

Opis

Zakaj izbrati magnezijev gel?

Magnezijev gel BetterYou ima številne prednosti:

 • Visoka stopnja absorpcije preko kože ter hitro in učinkovito delovanje.
 • Omogoča postopno sproščanje magnezija, kar zagotavlja podaljšno delovanje, zato je idealen za uporabo med športno aktivnostjo in po njej.
 • Vsebuje magnezij Zechstein Inside® vrhunske kakovosti – najčistejši vir naravnega magnezija.
 • Znanstveno podprta in izjemno učinkovita metoda za dopolnjevanje ravni magnezija v telesu.
 • Visoko koncentriran gel: 1 žlička gela zagotavlja 500 mg magnezijevega klorida.
 • Za naravno sprostitev, regeneracijo utrujenih mišic.
 • 100% čistost, naravni vir, brez težkih kovin, brez toksinov.
 • Potrjen s strani Informed-SPORT za uporabo pri športnikih.

Prehranska dopolnila v obliki praškov, kapsul in tablet, ki se morajo zanašati na optimalno delovanje prebavnega trakta, se težko kosajo transdermalno dostavo učinkovin. Številne raziskave in študije potrjujejo, da je absorpcija preko kože hitra, varna in učinkovita metoda za dopolnjevanje ravni magnezija v telesu.

Zechstein Inside® je najčistejši naravni vir magnezija, ki je popolnoma ioniziran, kar zagotavlja učinkovito absorpcijo in obstojnost v telesu. Pridobivajo ga 1,6 km globoko pod površjem severnoevropskih območij, ki so pred 250 milijoni let predstavljala dno morja. Ne vsebuje težkih kovin ali drugih toksinov.

Izdelek je uradno odobren s strani programa za zmanjševanje tveganj pri jemanju prehranskih dopolnil Informed-SPORT. Prestal je številne preizkuse kakovosti in ga lahko brez skrbi uporabljajo tudi vrhunski športniki.

Pozitivni učinki uporabe magnezijevega olja

Magnezij sodeluje v 325 reakcijah v človeškem telesu. Njegove koristne učinke je potrdila tudi Evropska agencija za varnost hrane  (EFSA)1:

 • Prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.
 • Prispeva k ravnotežju elektrolitov.
 • Prispeva k sproščanju energije pri presnovi.
 • Prispeva k delovanju živčnega sistema.
 • Prispeva k delovanju mišic.
 • Ima vlogo pri sintezi beljakovin.
 • Prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju.
 • Prispeva k ohranjanju zdravih kosti.
 • Prispeva k ohranjanju zdravih zob.
 • Ima vlogo pri delitvi celic.

Kaj o magneziju pravijo raziskave?

Skoraj 50% prebivalcev Evrope ne zaužije dovolj tega vitalnega elementa. Prenizek nivo magnezija v telesu je povezan s povečanim tveganjem za nastanek številnih bolezni, npr. diabetesa, srčnih bolezni, Alzheimerjeve bolezni.2

Med telovadbo telo potrebuje 10-20% več magnezija kot v mirovanju.3 V raziskavi, izvedeni na triatloncih, so dosegali tekmovalci, ki so 4 tedne uživali magnezij v obliki prehranskega dopolnila, bistveno boljše rezultate, imeli pa so tudi nižji nivo stresnih hormonov in inzulina.4

Ker ima magnezij bistveno vlogo pri normalnem psihološkem delovanju, so nižji nivoji tega minerala povezani s povečanim tveganjem za nastanek depresije. V študiji, objavljeni l. 20155, je bilo proučenih 8800 posameznikov. Študija je ugotovila statistično 22% večje tveganje za nastanek depresije med mlajšimi od 65 let pri tisti skupini, ki je uživala najmanj magnezija.

Številne znanstvene študije ugotavljajo, da zadostna količina magnezija v telesu pomaga varovati pred nastankom diabetesa tipa 2. V raziskavi povezave med vnosom magnezija in nastankom sladkorne bolezni na 4000 posameznikih v ZDA je bilo ugotovljeno, da imajo posamezniki, ki uživajo največ magnezija, 47% manjše tveganje za nastanek diabetesa tipa 2.6

Nizek nivo magnezija je povezan s stanjem kroničnega vnetja, ki je povezano s procesi staranja, debelosti in kroničnih bolezni. Če poskrbimo za zdravo raven magnezija v telesu, lahko to zniža CRP in ostale vnetne markerje.7

Znanstvene raziskave povezujejo uživanje dodatkov z magnezijem tudi z zmanjšanjem migren8, z izboljšano kvaliteto spanca9 in z zmanjšanjem simptomov PMS10.

Sestavine:Koncentrirana raztopina Zechstein Inside® magnezijevega klorida heksahidrata (30 % raztopina), gostilo: hidroksipropil diškrobni fosfat.

100 % naraven vir magnezija. Proizvedeno skladno z dobro proizvodno prakso (GMP).

Uporaba:

Gel nanesite na katerikoli del telesa in ga z masiranjem temeljito vtrite v kožo. Za najboljši učinek priporočamo nanos na čisto kožo po umivanju, ko je koža topla in so pore odprte. Skoncentirajte se na območja mišic in sklepov. Preprečite stik z očmi in ranami.

1 ml zagotavlja 100 mg magnezija. 1 ml je približno velikost grahovega zrna.

Pri otrocih, mlajših od 12 let, uporabite polovico odmerka.

Nasvet: Ob začetku uporabe nanašajte manjše količine. Nizke ravni magnezija v telesu se lahko ob začetku uporabe izrazijo v obliki srbeče kože, ki praviloma ob redni uporabi izgine, ko se raven magnezija v telesu normalizira. V kolikor je srbenje moteče, lahko 2-3 minute po nanosu kožo obrišete ali celo sperete.

Izdelek je primeren za ljudi vseh starosti, vključno z otroci, nosečnicami in doječimi materami.

Samo za zunanjo uporabo!

Shranjevanje: Porabite v 12 mesecih po odprtju. Shranjujte na sobni temperaturi. Ne izpostavljajte neposredni sončni svetlobi. Shranjujte nedosegljivo otrokom.

Neto količina: 150 mL.

Proizvajalec: BetterYou Ltd., Velika Britanija.

Uvoznik in ekskluzivni zatopnik: SITIS d.o.o., Jocova ul. 3, Maribor.

Oglejte si celotno ponudbo izdelkov z magnezijem BetterYou TUKAJ.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Magnezijev gel BetterYou, 150 mL”