Košarica
0,00 €

Magnezijevo olje v spreju BetterYou, 100 mL

Na zalogi

MAGNEZIJEVO OLJE V SPREJU BetterYou vsebuje čisti magnezijev klorid v obliki spreja za telo.

Magnezijevo olje je izjemno učinkovit znanstveno podprt način za dopolnjevanje ravni magnezija v telesu. Magnezij se absorbira preko kože in prispeva k delovanju mišic, k ravnotežju elektrolitov ter k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Ko vas pesti utrujenost v mišicah ali mišični krči, si vmasirajte magnezijevo olje za naravno sprostitev.

Izdelki z magnezijem BetterYou so vrhunske kakovosti in ne vsebujejo težkih kovin ali drugih toksinov. Zaradi svoje inovativnosti in izjemne učinkovitosti so prejeli že številna priznanja in nagrade:

Magnezij BetterYou nagrade

 

16,95 

Na zalogi

Količinski popust:
Polna cena 1-2 izdelka16,95 € / kos
-5% 3-4 izdelki16,10 € / kos
-10% 5 ali več15,26 € / kos

Opis

Zakaj izbrati magnezijevo olje v obliki spreja za telo?

Magnezijevo olje v spreju ima številne prednosti:

 • Visoka stopnja absorpcije preko kože ter hitro in učinkovito delovanje.
 • Vsebuje magnezij Zechstein Inside® vrhunske kakovosti – najčistejši vir naravnega magnezija.
 • Znanstveno podprta in izjemno učinkovita metoda za dopolnjevanje ravni magnezija v telesu.
 • Za naravno sprostitev, regeneracijo utrujenih mišic.
 • 100% čistost, naravni vir, brez težkih kovin, brez toksinov.
 • Potrjen s strani Informed-SPORT za uporabo pri športnikih.

Prehranska dopolnila v obliki praškov, kapsul in tablet, ki se morajo zanašati na optimalno delovanje prebavnega trakta, se težko kosajo transdermalno dostavo učinkovin. Številne raziskave in študije potrjujejo, da je absorpcija preko kože hitra, varna in učinkovita metoda za dopolnjevanje ravni magnezija v telesu.

Zechstein Inside® je najčistejši naravni vir magnezija, ki je popolnoma ioniziran, kar zagotavlja učinkovito absorpcijo in obstojnost v telesu. Pridobivajo ga 1,6 km globoko pod površjem severnoevropskih območij, ki so pred 250 milijoni let predstavljala dno morja. Ne vsebuje težkih kovin ali drugih toksinov.

Izdelek je uradno odobren s strani programa za zmanjševanje tveganj pri jemanju prehranskih dopolnil Informed-SPORT. Prestal je številne preizkuse kakovosti in ga lahko brez skrbi uporabljajo tudi vrhunski športniki.

Za kakšne namene se najpogosteje uporablja magnezijevo olje v spreju?

 • za sprostitev utrujenih mišic
 • ob mišičnih krčih, krčih v mečih
 • za regeneracijo po športni aktivnosti
 • ob nespečnosti
 • za blažitev PMS težav

Pozitivni učinki uporabe magnezijevega olja

Magnezij sodeluje v 325 reakcijah v človeškem telesu. Njegove koristne učinke je potrdila tudi Evropska agencija za varnost hrane  (EFSA)1:

 • Prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.
 • Prispeva k ravnotežju elektrolitov.
 • Prispeva k sproščanju energije pri presnovi.
 • Prispeva k delovanju živčnega sistema.
 • Prispeva k delovanju mišic.
 • Ima vlogo pri sintezi beljakovin.
 • Prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju.
 • Prispeva k ohranjanju zdravih kosti.
 • Prispeva k ohranjanju zdravih zob.
 • Ima vlogo pri delitvi celic.

Kaj o magneziju pravijo raziskave?

Skoraj 50% prebivalcev Evrope ne zaužije dovolj tega vitalnega elementa. Prenizek nivo magnezija v telesu je povezan s povečanim tveganjem za nastanek številnih bolezni, npr. diabetesa, srčnih bolezni, Alzheimerjeve bolezni.2

Med telovadbo telo potrebuje 10-20% več magnezija kot v mirovanju.3 V raziskavi, izvedeni na triatloncih, so dosegali tekmovalci, ki so 4 tedne uživali magnezij v obliki prehranskega dopolnila, bistveno boljše rezultate, imeli pa so tudi nižji nivo stresnih hormonov in inzulina.4

Ker ima magnezij bistveno vlogo pri normalnem psihološkem delovanju, so nižji nivoji tega minerala povezani s povečanim tveganjem za nastanek depresije. V študiji, objavljeni l. 20155, je bilo proučenih 8800 posameznikov. Študija je ugotovila statistično 22% večje tveganje za nastanek depresije med mlajšimi od 65 let pri tisti skupini, ki je uživala najmanj magnezija.

Številne znanstvene študije ugotavljajo, da zadostna količina magnezija v telesu pomaga varovati pred nastankom diabetesa tipa 2. V raziskavi povezave med vnosom magnezija in nastankom sladkorne bolezni na 4000 posameznikih v ZDA je bilo ugotovljeno, da imajo posamezniki, ki uživajo največ magnezija, 47% manjše tveganje za nastanek diabetesa tipa 2.6

Nizek nivo magnezija je povezan s stanjem kroničnega vnetja, ki je povezano s procesi staranja, debelosti in kroničnih bolezni. Če poskrbimo za zdravo raven magnezija v telesu, lahko to zniža CRP in ostale vnetne markerje.7

Znanstvene raziskave povezujejo uživanje dodatkov z magnezijem tudi z zmanjšanjem migren8, z izboljšano kvaliteto spanca9 in z zmanjšanjem simptomov PMS10.

Sestavine: Koncentrirana raztopina Zechstein Inside® magnezijevega klorida heksahidrata (voda, magnezijev klorid heksahidrat, 31 % raztopina).

100 % naraven vir magnezija. Proizvedeno skladno z dobro proizvodno prakso (GMP).

Uporaba:

Nanesite na katerikoli del telesa in z masiranjem vtrite v kožo. Za najboljši učinek priporočamo nanos na čisto kožo po umivanju, ko je koža topla in so pore odprte. Skoncentirajte se na območja mišic in sklepov.

10 razprškov zagotavlja vsaj 200 mg elementarnega magnezija (53% priporočenega dnevnega vnosa).

Pri otrocih, mlajših od 12 let, uporabite polovico odmerka.

Nasvet: Ob začetku uporabe nanašajte manjše količine (1 do 3 razprške) na različne dele telesa. Nizke ravni magnezija v telesu se lahko ob začetku uporabe izrazijo v obliki srbeče kože, ki praviloma ob redni uporabi izgine. V kolikor je srbenje moteče, lahko 2-3 minute po nanosu kožo obrišete ali celo sperete.
Preprečite stik z očmi in ranami.

Izdelek je primeren za ljudi vseh starosti, vključno z otroci, nosečnicami in doječimi materami.

Samo za zunanjo uporabo!

Shranjevanje: Porabite v 12 mesecih po odprtju. Shranjujte pri sobni temperaturi, zaščiteno pred neposredno sončno svetlobo.

Neto količina: 100 ml (za do 600 razprškov).

Proizvajalec: BetterYou Ltd., Velika Britanija.

Uvoznik in ekskluzivni zatopnik: SITIS d.o.o., Jocova ul. 3, Maribor.

Oglejte si celotno ponudbo izdelkov z magnezijem BetterYou TUKAJ.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Magnezijevo olje v spreju BetterYou, 100 mL”