Košarica
0,00 €

MAP beljakovine – esencialne aminokisline, 120 tablet

Na zalogi

MAP beljakovine vsebujejo vseh 8 esencialnih aminokislin – gradnikov beljakovin.

 Edinstvena formula esencialnih aminokislin v prosto dostopni, prečiščeni obliki
 Prebavijo se hitro (v roku 23 minut od zaužitja) in ne obremenjujejo telesa
 100% naravne, čiste aminokisline
 Ne vsebujejo sestavin živalskega izvora
 Za krepitev življenjske energije

48,99 

Na zalogi

Količinski popust:
Polna cena 1-2 izdelka48,99 € / kos
-5% 3-4 izdelki46,54 € / kos
-10% 5 ali več44,09 € / kos

Opis

Kaj je MAP?

MAP (Master Amino Acid Pattern) je prehransko dopolnilo, ki vsebuje vseh 8 esencialnih aminokislin – gradnikov beljakovin – ki jih moramo pridobiti s hrano. V steklenički je 120 tablet po 1 g. Vsaka tableta vsebuje esencialne aminokisline v patentirani sestavi MAP.

Sestavine tablete

Vsaka tableta vsebuje le beljakovine oz. njihove sestavine - aminokisline. V 1 g MAP je naslednja količina posameznih aminokislin:

Sestava MAP:

MAP aminokisline - sestava

 

Neto teža: 120 g (120 tablet)

MAP ne vsebuje maščob, natrija, kvasa, glutena, soje, žitaric, riža, gensko spremenjenih organizmov, konzervansov, vezivnih snovi, mlečnih izdelkov ali hrane živalskega izvora. Vsebuje torej samo navedene aminokisline. Proizvajalec kombinira povsem očiščene aminokisline (v kristalni obliki).

Priporočena uporaba:

Proizvajalec priporoča uživanje 3-5 tablet MAP dnevno, če uporabljamo MAP za dopolnjevanje običajne prehrane. MAP se pogoltnejo z vodo ali drugo tekočino med obrokom (zajtrk, kosilo ali večerja).

Pri športu je priporočljivo užiti 5-10 tablet MAP 30 minut pred telesno aktivnostjo oz. v skladu s priporočilom zdravnika.

Ne prekoračiti dnevno priporočenih količin. MAP je prehransko dopolnilo in ni nadomestilo za zdravo uravnoteženo prehrano.

Proizvedeno v EU.

Distributer: Institut.O d.o.o., Koper, Slovenija

MAP oz. Master Amino Acid Pattern je nadomestek beljakovin. Edinstvena formula osmih esencialnih aminokislin v prosto dostopni, prečiščeni obliki.
MAP je plod 23-letnih raziskav na institutu INRC - International Nutrition Research Center, ki je vodilna raziskovalna institucija na področju človeške prehrane.
MAP se uporablja kot varen in učinkovit nadomestek prehranskih beljakovin oz. proteinov.
MAP oz. Master Amino Acid Pattern vsebuje 8 esencialnih aminokislin v prosto dostopni, prečiščeni obliki.
Aminokisline so gradniki beljakovin.
Esencialne aminokisline so hranila, ki so vitalnega pomena. Človeško telo jih nujno potrebuje za preživetje, a jih ne zmore sintetizirati samo, zato jih moramo nujno zaužiti s prehrano. MAP vsebujejo vseh 8 esencialnih aminokislin.
Neto izkoristek dušika iz MAP je 99%. To pomeni, da 99% aminokislin iz MAP telo izkoristi za sintezo beljakovin, ki tako postanejo gradniki telesa. Pri aminokislinah iz prehrane je izkoristek ponavadi precej bolj skromen.
Ne. MAP ne vsebujejo sestavin živalskega izvora.
Ja, MAP so 100% naravni izdelek.
MAP se prebavijo v roku 23 minut od zaužitja.
Ne, shranjevanje v hladilniku ni potrebno. Pomembno pa je, da so shranjene na suhem.
MAP se spremenijo šele pri temperaturah nad 280 stopinj C. Zato se pri normalnem kuhanju ali peki sestava MAP ne spremeni.
Ne, MAP ne vsebujejo sladkorja ali maščobe, zato so primerne za uživanje na dietah z omejenim vnosom sladkorja ali maščobe.
V primerjavi z drugimi viri beljakovin se pri presnovi MAP proizvede najnižja količina dušikovih katabolitov (odpadkov). MAP se prebavijo hitro (23 minut) in ne obremenjujejo telesa, medtem ko druge beljakovine za prebavo rabijo 3-6 ur. MAP so tudi 100% brez sladkorja, brez mačob in brez natrija ter nizkoenergijske - le 0,04 kcal/g.
Uživanje MAP je priporočljivo za posameznike, ki uživajo premalo beljakovin ali pa je pri njih absorpcija zaradi različnih razlogov omejena in si želijo povišati vnos esencialnih aminokislin v obliki kvalitetnega prehranskega dopolnila.
MAP se absorbirajo v obeh oblikah. Pri težavah z želodcem ali črevesjem je priporočljivo tablete streti v prah.