Košarica
0,00 €

NatureVibe Immunity +, močna formula za imunski sistem, 60 kapsul

Razprodano, kmalu na zalogi.

NatureVibe Immunity + je močna formula za imunski sistem z vitaminom C in drugimi vitamini, minerali, zelišči, probiotiki ter gobo reishi.
Kombinacija Vitamina C + 19 aktivnih učinkovin omogoča sinergistično delovanje in močno podporo imunskemu sistemu.
500 mg vitamina C (v obliki L-askorbinske kisline).
Dodani naravni rastlinski viri (acerola, baobab, šipek, črni bezeg) omogočajo optimalno prebavoabsorbcijo in izkoristek.
Vitamin C ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, pri nastajanju kolagena in pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom ter prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.
Vsebuje tudi selen, cink, vitamin D in vitamin B6, ki imajo vlogo pri delovanju imunskega sistema.
Primeren tudi za vegane.
Sinergija izbranih sestavin za maksimalno učinkovitost.

24,99 

Razprodano, kmalu na zalogi.

Opis

NutriHolis Advanced Immunity Spectrum - sestavineNATUREVIBE IMMUNITY +, 60 kapsul

NatureVibe Immunity + je močna formula za imunski sistem z vitaminom C in drugimi vitamini, minerali, zelišči, probiotiki ter gobo reishi.

Vsebuje vitamin C iz različnih virov (acerola, baobab, L-askorbinska kislina, šipek, črni bezeg). L-askorbinska kislina v močnem odmerku 500 mg pripomore k učinkovitemu delovanju, dodani rastlinski viri vitamina C pa omogočajo, da naše telo ta esencialen vitamin optimalno prebavi, absorbira ter uporabi. Na ta način je zagotovljen maksimalen izkoristek.

NatureVibe Immunity + vsebuje tudi selen, cink, vitamin D in vitamin B6, ki imajo vlogo pri delovanju imunskega sistema.

Acerola, baobab, astragalus, črni poper, staran črni česen, oljčni listi, šipek, kurkuma, kajenski poper, reishi goba, črni bezeg, grenivkine peške in korenina ingverja vsebujejo antioksidante, vitamine, minerale, bioflavonoide, pektine, esencialna olja, likopen, karotenoide, rastlinske sterole, katehine, polifenole in druga fitohranila.

Kombinacija vitamina C in vseh naštetih 19 aktivnih učinkovin omogoča sinergistično delovanje in močno podporo imunskemu sistemu.

AKTIVNE UČINKOVINE V IZCELKU NATUREVIBE IMMUNITY +

Vitamin C + 19 sestavin

1. Vitamin C

Vitamin C je esencialni vitamin, ki ga človeško telo ne proizvaja samo, zato ga moramo nujno zaužiti s hrano ali s prehranskimi dopolnili. Je vodotopen vitamin, ki ga najdemo v sadju in zelenjavi, npr. v pomarančah, papriki, jagodah, kiviju in brokoliju. V telesu ima številne funkcije: med drugim ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, deluje antioksidativno in sodeluje pri nastajanju kolagena.

Zelo bogati naravni viri tega vitamina so acerola češnja, baobab, šipek in črni bezeg - izvlečki teh rastlin so poleg 500 mg vitamina C v obliki L-askorbinske kisline dodani vsaki kapsuli NatureVibe Immunity +.

Zakaj potrebujemo vitamin C - 1

Zakaj potrebujemo vitamin C - 2

Zakaj potrebujemo vitamin C - 3

Vitamin C je močan antioksidant, ki ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativim stresom

Antioksidanti so molekule, ki ščitijo naše celice pred škodljivimi prostimi radikali. Če se prosti radikali prekomerno nakopičijo, pride do stanja oksidativega stresa, ki je povezan s številnimi kroničnimi boleznimi in stanji: kardiovaskularne in nevrodegenerativne bolezni, revmatoidni artritis, avtoimuna stanja in hitrejše staranje.1

Klinična študija iz l. 20032 je pokazala, da uživanje večjih količina vitamina C povzroči dvig vitamina C v krvnem serumu. Po 5-letnem uživanju prehranskega dopolnila s 500 mg vitamin C dnevno se je koncentracija v krvi dvignila za 38,5%.

KAKO ANTIOKSIDANTI NEVTRALIZIRAJO PROSTE RADIKALE?

Za antioksidante je značilno, da preprečujejo nastanek celičnih poškodb, ki jih v telesu povzročajo prosti radikali in s tem upočasnjujejo nastanek nekaterih kroničnih bolezni.

Prosti radikali so molekule, ki jim manjka elektron in so zelo nestabilni ter radi reagirajo z drugimi molekulami. Nastanejo kot posledica raznih fizioloških in okoljskih dejavnikov in lahko povzročajo celične poškodbe ter spremljajo številne kronične bolezni.

Antioksidanti se borijo proti oksidativnemu stresu, ki ga povzročajo prosti radikali in tako zavirajo nastanek kroničnih bolezni, kot so srčno-žilne bolezni (arteroskleroza) in nevrodegenerativne bolezni (Alzheimerjeva, Parkinsonova).

Kajenje in zračni polutanti lahko poslabšajo oksidativni stres, zato imajo kadilci povečane potrebe po vitaminu C.

Antioksidativno delovanje - NutriHolis Natural C

Vitamin C ima vlogo pri delovanju imunskega sistema

Vitamin C ima pri delovanju našega imunskega sistema pomembno funkcijo iz različnih vidikov.
Spodbuja nastajanje belih krvnih celic (limfocitov T), ki organizem ščitijo pred infekcijami.3 Belim krvničkam pomaga k bolj učinkovitemu delovanju in jih ščiti pred prostimi radikali.
Vitamin C ima tudi vlogo pri ombrambni funkciji kože, saj v koži sodeluje pri sintezi kolagena in deluje kot antioksidant.4

Vitamin C ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje žil, kosti, hrustanca, dlesni, kože in zob

Telo potrebuje vitamin C za proizvodnjo kolagena, ki je gradnik žil, kosti, hrustanca, dlesni, kože in zob. Vitamin C deluje kot kofaktor encimom prolin hidroksilaza in lizin hidroksilaza, ki sta vključeni v biosintezo kolagena - stabilizirata terciarno strukturo molekule kolagena. 4
Uživanje vitamina C lahko celo pomaga pri celjenju kožnih ran.5

Vitamin C prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti

Utrujenost, izčrpanost, pomanjkanje energije, šibkost so pogosto prvi znaki pomanjkanja vitamina C. Ti simptomi bi lahko bili povezani z nezadostno sintezo karnitina, za katero je bistvena prisotnost vitamina C. Karnitin sicer skrbi za transport dolgoverižnih maščobnih kislin v celične mitohondrije, kjer poteka proizvodnja energije.6
Na ta način torej vitamin C prispeva k sproščanju energije pri presnovi in v povezavi s tem k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Vitamin C prispeva k normalnemu psihološkem delovanju in k delovanju živčnega sistema

Vitamin C sodeluje pri biosintezi nevrotransmiterjev in hormonov nadledvične žleze, ščiti nevrone pred oksidativnim stresom, regulira nevrotransmisijo (prenos informacij v možganih).7 Koncentracija vitamina C v človeškem telesu je najvišja ravno v možganih.8

Vitamin C povečuje absorpcijo železa

Železo ima v našem telesu vlogo pri nastajanju rdečih krvničk in hemoglobina, pri prenosu kisika in še številne druge funkcije. Zato je zelo pomembna vloga vitamina C tudi to, da povečuje absorpcijo železa.
Znano je, da ima železo iz rastlinskih virov nižjo absorpcijo kot železo iz živalskih virov. Vitamin C tukaj pomaga na način, da železo pretvori iz trivalentne (feri) oblike v dvovalentno (fero) obliko, ki se bolje absorbira v prebavni trakt.9

Kdaj so potrebe po vitaminu C povečane?

Priporočen dnevni vnos vitamina C za odrasle ženske je 95 mg, za moške pa 110 mg.10

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ)10 višje dnevne vnose vitamina C od splošne populacije odraslih priporoča za skupine:
nosečnice od 4. meseca nosečnosti dalje (105 mg na dan),
doječe matere (125 mg na dan),
kadilci (moški, 155 mg na dan).

NIJZ tudi navaja, da so v nekaterih življenjskih okoliščinah potrebe po vitaminu C povišane11:
hudi telesni napori (npr. težka fizična dela, tekmovalni šport),
trajni umski in duševni stres,
zasvojenost z alkoholom in zdravili (barbiturati, antibiotiki),
nekatere kronične bolezni (sladkorna bolezen, kronične bolezni ledvic, ki zahtevajo dializo) in okužbe,
pri starejših, ki so zaradi težav z žvečenjem in drugače omejenih življenjskih pogojev podhranjeni ali stalno jemljejo zdravila.

Pri zdravih odraslih posameznikih v odmerkih do 1000 mg vitamina C na dan po mnenju NIJZ11 ni pričakovati takojšnjih škodljivih gastrointestinalnih učinkov, ti se običajno pojavijo pri višjih odmerkih (3-4 g/dan).

2. Vitamin E

Vitamin E ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.12

3. Cink

Cink ima vlogo pri delovanju imunskega sistema.

Poleg tega ima cink vlogo pri:

 • presnovi kislin in baz,
 • presnovi ogljikovih hidratov,
 • kognitivnih funkcijah,
 • sintezi DNK,
 • plodnosti in razmnoževanju,
 • presnovi makrohranil,
 • presnovi  maščobnih kislin,
 • presnovi vitamina A,
 • sintezi beljakovin,
 • ohranjanju vida,
 • zaščiti celic pred oksidativnim stresom,
 • delitvi celic.

Cink prispeva k:

 • ohranjanju zdravih kosti, las, nohtov in kože,
 • vzdrževanju normalne ravni testosterona v krvi.12

4. Vitamin B6

Vitamin B6 ima vlogo pri delovanju imunskega sistema.

Poleg tega ima vitamin B6 vlogo pri:

 • sintezi cisteina,
 • nastajanju rdečih krvničk,
 • uravnavanju delovanja hormonov.

Vitamin B6 prispeva k:

 • sproščanju energije pri presnovi,
 • delovanju živčnega sistema,
 • presnovi homocisteina,
 • presnovi beljakovin in glikogena,
 • normalnemu psihološkemu delovanju,
 • zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.12

5. Selen

Selen ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom, pri delovanju ščitnice ter prispeva k ohranjanju zdravih las in nohtov.12

6. Vitamin D

Vitamin D prispeva k delovanju imunskega sistema.

Vitamin D prispeva tudi k:

 • normalni ravni kalcija v krvi,
 • normalni absorpciji/uporabi kalcija in fosforja,
 • ohranjanju zdravih kosti,
 • delovanju mišic,
 • ohranjanju zdravih zob
 • in ima vlogo pri delitvi celic.12

7. Acerola

Acerola

Acerola predstavlja enega najboljših naravnih virov vitamina C z visoko biorazpoložljivostjo. Acerola češnje vsebujejo 1000 do 4500 mg vitamina C na 100 g, kar je 50–100x toliko kot enaka količina pomaranče ali limone.
To superživilo vsebuje celo zbirko fitonutrientov: antioksidante, bioflavonoide, karotenoide, antocianine, provitamin A, vitamina B1 in B2, niacin, železo, fosfor in kalcij.13

Študija iz. 201114 je primerjala absorpcijo čiste askorbinske kisline in v primerjavi z askorbinsko kislino v soku acerole.
Pokazalo se je, da se je bolje absorbirala askorbinska kislina iz soka acerole in se tudi v manjšem deležu izločila z urinom kot pa pri čisti askorbinski kislini. Na boljšo absorpcijo v primeru soka acerole naj bi vplivale preostale komponente, naravno prisotne v aceroli, ki v primeru dopolnjevanja s čisto askorbinsko kislino niso prisotne.

8. Baobab

Baobab - NutriHolis Immunity +

Baobab je drevo, ki zraste do 30 m visoko in obrodi velike sadeže z okusom po citrusih. Sadeži baobaba so bogati z vitaminom C, antioksidanti, vitaminom B6 ter minerali kalij, magnezij, železo in cink.
Študije raziskujejo njegovo protivnetno delovanje, ki ga pripisujejo visoki vsebnosti antioksidantov in polifenolov.15

9. Korenina astragalusa

Korenina astragalusa

Korenina astragalusa je cenjena v tradicionalni kitajski medicini.
Zaradi koristnih fitokemikalij, ki jih vsebuje astragalus, njegovo učinkovanje preučujejo številne študije. V raziskavi, izvedeni na miših, so ugotovili, da deluje antimikrobno.16

10. ČRNI POPER

Črni poper

11. STARAN ČRNI ČESEN

Staran črni česen

12. OLJČNI LISTI

Oljčni listi

13. ŠIPEK

Šipek

 

14. KURKUMA

Kurkuma

 

15. KAJENSKI POPER

Kajenski poper

16. REISHI GOBA

Reishi goba

 

17. ČRNI BEZEG

Črni bezeg

18. GRENIVKINE PEŠKE

Grenivkine peške

 

19. KORENINA INGVERJA

Korenina ingverja

 

 

20. LACTOBACILLUS ACIDOPHILUS

Lactobacillus Acidophilus

Sestava NatureVibe Immunity +

Ena kapsula vsebuje: Količina % PDV*
Vitamin C 512 mg 640 %
Acerola** 384 mg /
Sadna pulpa baobaba 100 mg /
Korenina astragalusa** 90 mg /
Črni poper** (Piperin 2,5 mg) 65 mg /
Staran črni česen** 50 mg /
Oljčni listi** 40 mg /
Šipek** 25 mg /
Kurkuma** 25 mg /
Kajenski poper** 20 mg /
Reishi goba** 20 mg /
Črni bezeg** 20 mg /
Grenivkine peške** 15 mg /
Korenina ingverja** 10 mg /
Lactobacillus Acidophilus
(Nad 10 milijard CFU/g)
10 mg /
Vitamin E 5 mg α-TE (7.5 IU) 42 %
Cink 5 mg 50 %
Vitamin B6 1,5 mg 107 %
Selen 10 mcg 18 %
Vitamin D 2,5 μg (100 IU) 50 %

* = Priporočen dnevni vnos
** = Ekvivalent teži izvlečka
/ = Priporočen dnevni vnos ni določen

Sestavine:
Rastlinska kapsula: hidroksipropilmetil celuloza (HPMC), vitamin C (kot L-askorbinska kislina), sadna pulpa baobaba, izvleček acerole, sredstvo proti sprijemanju: magnezijev stearat (rastlinski izvor), cink (kot cinkov citrat), vitamin E (kot DL-alfa-tokoferil acetat), Lactobacillus Acidophilus, izvleček korenine astragalusa (opnastega grahovca), sredstvo za povečanje prostornine: moka iz rjavega riža, izvleček gobe reishi, izvleček grenivkinih pešk, izvleček oljčnih listov, izvleček črnega popra (Piper Nigrum), izvleček črnega bezga, izvleček kajenskega popra (Capsicum Frutescens), selen (kot L-selenometionin), vitamin B6 (kot piridoksin hidroklorid), izvleček šipka, kurkuma (Curcuma Longa), vitamin D2 (kot ergokalciferol), izvleček staranega črnega česna, izvleček korenine ingverja (Zingiber Officinalis)

Proizvedeno v obratu, ki predeluje tudi žita, jajca, mleko in druge alergene.

Navodila za uporabo NatureVibe Immunity +

Vzemite 1 kapsulo 1x do 3x dnevno ali po priporočilu zdravstvenega delavca.

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Neto: 60 kapsul

Proizvedeno: Velika Britanija za Pozitivna sprememba d.o.o., Šenčurska pot 29, 4208 Šenčur, NutriHolis.si, tel.: 069 69 72 36

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “NatureVibe Immunity +, močna formula za imunski sistem, 60 kapsul”

Morda vam bo prav tako všeč…