Košarica
0,00 €

Q10-Intercell®, 60 kapsul

Na zalogi

Q10-Intercell® je visokokakovosten kompleks z bioaktivnim koencimom Q10.

Kompleks vsebuje vitamin Cvitamin E in selen za zaščito celic pred oksidativnim stresom.

59,95 

Na zalogi

Količinski popust:
Polna cena 1-2 izdelka59,95 € / kos
-5% 3-4 izdelki56,95 € / kos
-10% 5 ali več53,96 € / kos

Opis

Q10-Intercell®, 60 kapsul

Prehransko dopolnilo Q10-Intercell® je visokokakovosten kompleks z bioaktivnim koencimom Q10. Visoka koncentracija in sinergijsko delovanje selena, vitamina C ter vitamina E zagotavljata učinkovito delovanje v telesu in zaščito celic pred oksidativnim stresom.

KOENCIM Q10
Koencim Q10 je snov, ki se nahaja povsod v telesu in je vpeta v celične membrane (ovojnice). Tam igra pomembno vlogo pri zagotavljanju energije, celičnem dihanju in zaščiti celic. Še posebej visok delež koencima Q10 je prisoten v srčni mišici, jetrih in trebušni slinavki.

Koencim Q10 se nahaja v določenih živilih (predvsem surovih živilih živalskega izvora), izdeluje pa ga tudi telo samo.

Poznamo dve vrsti koencima Q10 – ubikinon (oksidirana oblika) in ubikinol (aktivna oblika). Ubikinol lahko telo za razliko od ubikinona veliko lažje absorbira, poleg tega ga telesu ni potrebno predelati, saj ga lahko neposredno uporabi v obstoječi obliki.

Ker je ubikinol aktivna oblika koencima Q10, je zelo občutljiv na kisik in svetlobo, ki močno poslabšata njegovo učinkovitost. Prav zato je ubikinol pogosto vezan na oljno osnovo in pakiran v želatinske kapsule. Za razliko od ostalih izdelkov pa je Q10-Intercell® pakiran v obliki peletov brez želatine. Občutljivi ubikinol se nahaja v posebni zaščitni matrici, ki preprečuje dostop svetlobi in kisiku. S tem se omogoča visoko učinkovitost ubikinola ves čas skladiščenja izdelka.

SELEN
Selen je življenjsko pomemben element v sledeh. Ker ga telo ne more proizvajati samo, ga je potrebno dnevno zaužiti s prehrano. Veliko selena se nahaja v nekaterih živilih živalskega izvora (drobovina, ribe), stročnicah (soja, fižol…) in brazilskih oreščkih. Zaradi modernega načina prehranjevanja, ki vključuje predvsem živila z zelo malo selena, in osiromašenih kmetijskih površin v Evropi (iz katerih rastline ne morejo vsrkati selena) je povprečni dnevni vnos selena pri Evropejcih pogosto nižji od priporočenih vrednosti.

Človeško telo pa zahteva reden in zadosten vnos selena, saj je od tega odvisna izgradnja več kot 30 različnih beljakovin, ki vsebujejo selen. Te predstavljajo zaščitni sistem organizma za obrambo pred oksidativnim stresom in predčasnim staranjem. Selen varuje DNK zapis in vzdržuje normalno delovanje imunskega sistema. V času večjih telesnih obremenitev, stresa ali v pozni starosti je še toliko bolj pomembno, da pazimo na zadosten nivo selena v telesu.

VITAMIN E
Delovanje koencima Q10 je tesno povezano s prisotnostjo vitamina E, zato je izdelku dodan vitamin E v obliki kompleksa tokoferolov in tokotrienolov (gre za različne, visoko učinkovite spojine vitamina E) z visokim deležem ∝- in γ-tokotrienolov ter ∝-tokoferolov. Q10-Intercell® tako združuje prednosti različnih oblik vitamina E in prispeva k uravnoteženim vrednostim vitamina E v telesu. Biološka razpoložljivost tovrstnega kompleksa je približno 70-krat višja od ∝-tokoferolov v samostojni obliki.

VITAMIN C
Vitamin C je posebej pomembno mikrohranilo, ki sodeluje pri številnih presnovnih procesih v telesu. Deluje kot lovilec prostih radikalov (antioksidant) in na ta način varuje celice pred poškodbami zaradi oksidativnega stresa ter vzdržuje normalno delovanje imunskega sistema. Poleg tega je pomemben za zdravje živčnega sistema, preprečevanje utrujenosti oz. izmučenosti in pravilno delovanje presnove energije. Kot kofaktor sodeluje pri nastajanju kolagena, zato je nepogrešljiv za zdravje krvnih žil, kosti in sklepov. Posebna spojina vitamina C v izdelku (kalcijev L-askorbat), pri kateri je vitamin C vezan na kalcij, je prijazna do želodca in visoko biološko razpoložljiva.

INFORMACIJE O DODANIH SNOVEH IN NAPOTKI ZA ALERGIKE
Q10-Intercell® je pakiran v inovativno kapsulo, ki je izdelana izključno iz celuloze in vode. Dodatki, ki se nahajajo v običajnih želatinskih in celuloznih kapsulah (npr. želirna sredstva, sredstva za zgoščevanje in soli, ki vplivajo na aktivne snovi in lahko povzročajo zmanjšano topnost), v izdelku Q10-Intercell® niso prisotni.

Q10-Intercell® ne vsebuje glutena, laktoze, mlečnih beljakovin, arom, barvil ali sladil, zato je primeren za ljudi s preobčutljivostmi in alergijami na omenjene snovi. Izdelek ne vsebuje sestavin živalskega izvora, zato je primeren za vegetarijance in vegane.

Priporočena dnevna količina:
1 x dnevno 1 kapsula, med obrokom s tekočino.

Opozorilo:
Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Shranjevanje:
Izdelek hranite v hladnem, temnem in suhem prostoru. Shranjujte nedosegljivo otrokom!

Sestavine:
Ubikinol (koencim Q10), kalcijev L-askorbat (vitamin C), rastlinska kapsula HPMC (hidroksipropil metil celuloza), gumi arabikum (premazno sredstvo), askorbinska kislina, lecitin, vitamin E kompleks iz naravnih tokotrienolov in tokoferolov, kalcijev karbonat, natrijev selenit, sredstvo proti sprijemanju: magnezijeve soli maščobnih kislin.

Hranilne vrednosti:

Sestavine 1 kapsula % PDV*
Ubikinol (Q10) 100 mg
Selen 100 μg 182 %
Vitamin E 15 mg 125 %
Vitamin C 80 mg 100 %

* PDV = priporočen dnevni vnos

Izdelek je BREZ: glutena, laktoze, mlečnih beljakovin, barvil ali sladil.

Izdelek ne vsebuje sestavin živalskega izvora, zato je primeren za vegetarijance in vegane.

Distributer: Energijski center d.o.o. Pod hrasti 69, Ljubljana, [email protected]

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Q10-Intercell®, 60 kapsul”