Košarica
0,00 €

Je sladkor lahko zdravilo?

Sladkor je lahko zdravilo. Smešna izjava kajne? Zagotovo se vam je ob tem porodil dvom in vprašanje. Kdo bi lahko sladkor vzel kot zdravilo? Sladkor seveda ni zdravilo v klasičnem pomenu besede. A je lahko zdravilo za strto srce, slabo počutje in kdaj tudi kakšno bolj blago depresijo.

Kaj je na njem tako magičnega?

Sladek okus v ustih nam poteši potrebo po sladkem, ki jo ima po vseh študijah in raziskavah kar 90% ljudi. Kaj se zgodi, če telesu sladkor odvzamemo? Sladkor je lahko enaka odvisnost, kot je odvisnost od cigaret in alkohola. Vsi ljubitelji sladke hrane, vam bodo ob tem povedali, da imamo prav. Prav vsak, ki je sladkosned pozna tisti občutek, ko pade sladkor. Pojavi se lahko glavobol, nemirnost ali celo slaba volja. Znano? Ko telesu damo kar potrebuje se počutje izboljša. Lahko bi rekli, da smo odvisni od sladkorja, ko vse to razumemo. A sladkor kot vsi zelo dobro vemo seveda ni zdrav in še manj dober za naše telo. Toda verjamemo, da je skoraj nemogoče ostati brez sladkorja, zato občasna pregreha seveda na vašem telesu ne bo naredila velike škode. Problem pa seveda nastane, ko smo od sladkorja odvisni v takšni meri, da ga v večjih količinah uživamo prav vsak dan. Tortice, čokoladice, sladkan čaj in kava, napolitanke, sadni jogurti, pudingi in sladoled. Pa še kaj bi se našlo. Kako vse skupaj omejiti na neko zdravo količino? Obstaja sploh zdrava količina? Težko rečemo. Morda tako: V kolikor ste človek, ki se lahko ustavi pri takšni hrani, potem boste zagotovo našli mejo in pravo mero. V kolikor pa ste človek, ki se ne more ustaviti, potem pa bo najbrž to mero težko najti.

A vseeno, radi bi jedli sladko kajne? Obstaja sploh način, da uživate v sladkorju brez občutka krivde in brez občutka, da smo za svoje telo naredili nekaj slabega? 

Vprašanje, ki je zelo pogosto. Seveda obstaja. Poiskati je potrebno vire sladkorja, ki so na eni strani naravni in neškodljivi. Na drugi strani, pa še vedno sladki in dovolj dobri, da ne boste opazili razlike.

Super, a med vsemi nadomestki sladkorja se ne znajdem. 

Še ena trditev, ki je zelo pogosta. Sicer pa, kako se znajti, ko pa vas na vsakem koraku pozdravljajo zdrava hrana in različna sladila. Torej kako izbrati? V bistvu je zelo preprosto. Med sestavinami nadomestkov sladkorja poiščite stevijo in eritritol. Je res tako enostavno?

Morda ni. A mi vam lahko pomagamo poiskati tako, da vam ne bo potrebno za iskanje zapravljati svojega časa.

Želite sladkor, ki je brez kalorij? Brez negativnih posledic za vaše zdravje? Enakega oziroma boljšega okusa kot namizni sladkor? Se sliši že skoraj nemogoče. Ampak ni.

V kolikor boste odtipkali www.SLADKO.si  boste naleteli na ogromno sladkih dobrot. SugarSweet, SunStevija in Cavalier čokoladni izdelki, vam bodo pomagali do boljšega sladkanja za vaše počutje in zdravje. Hkrati, pa bodo za vas tudi zdravilo. Morda zdravilo za strto srce, slabo počutje in depresijo. A zagotovo zaradi tega ne boste potrebovali klasičnih zdravil, ker bi škodili vašemu zdravju. Seveda, pa je potrebno kot pri vsem tudi tukaj biti zmeren. A kljub vsemu, s temi izdelki nekoliko manj.

Želite zares uživati v sladkem? Potem odklikajte na zgornje povezave.

 

 

Uncategorized
Nazaj
Čokolada in pozitivni učinki
Naprej
Kakav in čokolada nista le posladek

Warning: Undefined variable $term in /home/nutriholis/nutriholis.si/wp-content/themes/woondershop-pt-child/inc/woocommerce.php on line 58