Košarica
0,00 €

Je zdrava prehrana zares zapletena?

Zdrava prehrana je zapleten proces v naših življenjih. Marsikdo bi se strinjal. A mi smo mnenja, da tukaj ne gre za stroge prehranske omejitve in kakršenkoli zapleten proces. Vendar pa je meja med omejevanjem in dopuščanjem hrane, ki jo imamo radi na jedilniku zelo tanka.  Hitro se počutite izčrpani od vseh nasvetov in zdi se, da je zdrava prehrana eno samo omejevanje in v njej več ne vidite nobene koristi. Zdi se vam, da vsak prehranski svetovalec zapoveduje svoje. Morda je res tako. Vendar pa je vsem skupni cilj izboljšanje vaše kvalitete življenja ter vaše splošno boljše počutje.

Preprost nasvet, ki ga lahko damo je ta, da uživate čim manj predelane hrane in čim manj rafiniranega sladkorja. Poiščite alternative. V vsem. Ampak zakaj sploh iskati alternative? Zdrava prehrana, je dobra za vaš um, kot tudi za vaše telo. Morda vsega ne boste čutili takoj zagotovo pa boste na dolgi rok. Takojšen učinek pa bo zagotovo na vašem razpoloženju.  Kako lahko zdravo prehranjevanje izboljša vaše razpoloženje?

Vsi vemo, da lahko pravilna vrsta prehranjevanja pomaga ohranjati zdravo težo in se izogniti določenim zdravstvenim težavam, vendar lahko vaša prehrana močno vpliva tudi na vaše razpoloženje in občutek dobrega počutja. Opravljene so bile študije in sicer so po drobnogled vzeli  prehranjevanje s tipično zahodno prehrano, napolnjeno s predelanimi mesnimi izdelki, pakiranimi obroki, s hrano in sladkimi prigrizki. Ugotovili so, da so ljudje s takšnim načinom prehranjevanja trpeli za depresijo, stresom, bipolarno motnjo in anksioznostjo. Zaznane pa so bile celo motnje duševnega zdravja, kot so ADHD, Alzheimerjeva bolezen in shizofrenija. Če uživate več svežega sadja in zelenjave, kuhate obroke doma in zmanjšate vnos sladkorja in rafiniranih ogljikovih hidratov, lahko na drugi strani pomagate izboljšati razpoloženje in zmanjšate tveganje za težave z duševnim zdravjem.

Kaj je zdrava prehrana? Za zdravo prehrano se ni treba preveč zapletati. Medtem ko se je izkazalo, da so nekatera posebna živila ali hranila ugodno vplivala na razpoloženje, je vaš najpomembnejši prehranjevalni vzorec. Temelj zdravega načina prehrane mora biti zamenjati predelana hrana z resnično hrano, kadar koli je to mogoče. Če uživate v hrani, ki je čim bližje naravi, lahko to naredi veliko razliko v tem, kako razmišljate, izgledate in kako se počutite.

Lahko bi rekli, da je rafiniran sladkor zelo velik, če ne celo največji sovražnik našega zdravja. Ker pa vsi vemo, da je brez sladkorja marsikomu težko preživeti, vam lahko tukaj predlagamo alternativo. SugarSweet ali Sunstevija izdelki niso samo dobra alternativa klasičnemu sladkorju, temveč so odlična alternativa. Razlike v okusu ne boste opazili, boste pa opazili veliko izboljšanje v vašem počutju in na vaši tehtnici.

Imamo eno življenje in dovolimo našemu telesu, da to eno življenje preživi karseda kvalitetno. Prehrana je zagotovo ena izmed prvih poti do višje kvalitete naših življenj.

Uncategorized
Nazaj
Sladko je lahko brez kalorij
Naprej
Je sladkor res tako velik sovražnik?