Košarica
0,00 €

Kandida in sladkor

Za uspešno zdravljenje okužbe z glivo Candido ‒ kandidioze je potrebno iz prehrane izključiti beli sladkor, rjavi sladkor, med, javorjev sirup, koruzni sirup, javorjev sladkor, melaso, rižev sirup in umetna sladila – torej vse sladila, ki vsebujejo škrob, ki hrani kandido.  SugarSweet – naravno in brezakalorično nadomestilo sladkorja ne vsebuje škroba zaradi česar ga lahko uporabljate pri kandida dieti.

Pri zdravljenju kandidioze se odsvetujejo umetna sladila, saj povečajo željo po sladkem in vzdržujejo odvisnost po sladkorju. Poleg tega tudi zakislijo telo in imajo negativen vpliv na črevesno floro, zaradi česa pride do razrasta gljive Candide.

Umetna sladila lahko nadomestite s SunStevia ELITE, ki je izjemo sladek (350x bolj kot sladkor) vendar nima vpliva na črevesno floro, niti ne hrani kvasovke Candide.

Študija potrjuje, da izvlečki stevije, kot je SunStevia, uspešno zatirajo razrast Candide. Vsi izvlečki rastline Stevije aktivno delujejo proti glivicam Epidermophyton in Candidi.

http://www.bioline.org.br/pdf?pr08037

Uporabo stevije prav tako priporočajo nutricionisti v konceptih holističnega (celovitega) zdravljenja.

Zaključek : SunStevia in SugarSweet sta primerna za anti-kandida dieto. V kolikor želite nadomestiti umetna sladila priporočamo SunStevia, v kolikor želite na naraven in brezkaloričen način nadomestiti sladkor priporočamo SugarSweet.

Uncategorized
Nazaj
Imunska odpornost
Naprej
Vroča čokolada greh, razvada ali zdravilo?

Warning: Undefined variable $term in /home/nutriholis/nutriholis.si/wp-content/themes/woondershop-pt-child/inc/woocommerce.php on line 58