Košarica
0,00 €

Glavne značilnosti manuka medu

manuka med glavne značilnosti
Zakaj manuka med?

Manuka med se uporablja kot naravno mazilo za rane vseh vrst. V času, ko se upiramo masovnemu uživanju konvencionalnih antibiotikov, je bil manuka med priznan kot uničevalec  klic. Zagovorniki prav tako trdijo, da lahko manuka med pozdravi tudi druga stanja od aken do sinusnih težav.

Manuka med ni prav dolgo v uporabi kot tradicionalno zdravilo. Manuka med pridobivajo na  Novi Zelandiji in sicer iz grma, ki se imenuje manuka. Evropske čebele so ga v začetku 19. stoletja predstavile temu območju. Ko čebele oprašujejo iz te rastline, je njihov med bolj močan kot standardni čebelji med. To pa zato, ker ima večjo koncentracijo metilgloksida (MGO).

Kakšne so prednosti manuka medu?

Med tako kot mnoga druga živila uvrščamo med tako imenovana »superživila«, saj ga povezujejo z mnogimi pozitivnimi vplivi na naše zdravje. Manuka med je protibakterijski in odporen na bakterije. To pomeni, da bakterije ne morejo zgraditi tolerance na njegove antibakterijske učinke. Manuka med naj bi zdravilno učinkovalo na različna stanja, kot so na primer vnetje žrela in akne.

Druge domnevne koristi medu vključujejo:

  • Pospeši celjenje ran.
  • Čiščenje infekcij.
  • Lajšanje bolečin v želodcu.
  • Izboljšanje prebave.
  • Krepitev imunskega sistema
  • Zagotavljanje energije.
Kaj pravijo raziskave?

Za razliko od večine alternativnih zdravljenj, obstajajo znanstveni dokazi, ki podpirajo zdravilne prednosti manuka medu. Te ugodnosti vključujejo:

Celjenje ran

Kot pri drugih medih, lahko manuka med pospeši celjenje ran. Vse oblike medu so kisle in imajo pH med 3,2 in 4,5. Kislinske lastnosti medu so pokazale, da spodbujajo celjenje. Kislost blokira tudi encime, ki razgrajujejo proteine in peptide, ki jih telo potrebuje za samozdravljenje. Prav tako pomaga pri zaščiti ran visoka koncentracija sladkorja v medu.

Med vsebuje malo vlage in zato iz rane povleče tekočino. To pomaga pri odstranjevanju nečistoče in posledično pospeši celjenje rane. Prav tako med posrka vodo iz celic vdirajočih bakterij. Bakterije potrebujejo vodo za rast in preživetje in odstranitev te vode jih ubije.

Priporočamo Wedderspoon manuka med in druge izdelke, ki vsebujejo manuka med, tako kot Wedderspoon pastile in Wedderspoon mazilo za ustnice.

Wedderspoon se zavezuje k zagotavljanju najvišje kakovosti in čistosti Manuka medu. Za identifikacijo in merjenje kompleksnih lastnosti, najdenih v Manuka, je Wedderspoon ustvaril KFactor™, celovit večstopenjski sistem za preverjanje pristnosti, imenovan za ključne dejavnike, ki so del tega posebnega medu.

 

Prehrana
Nazaj
Cavalier gourmete – čokoladne kapljice zaznamovane z odliko
Naprej
Prehransko dopolnilo kurkumin