Vse najboljše Sunwarrior! Za 13 let delovanja znamke Sunwarrior v Sloveniji vam podarjamo 13% popust s kodo 13LET na vse Sunwarrior izdelke. Akcija traja od 29. 5. do vključno 18. 6. 2024.

Košarica
0,00 €

Vse najboljše Sunwarrior! Za 13 let delovanja znamke Sunwarrior v Sloveniji vam podarjamo 13% popust s kodo 13LET na vse Sunwarrior izdelke. Akcija traja od 29. 5. do vključno 18. 6. 2024.

Manuka med – uporaba in koristi

Manuka med uporaba in korist.
Nega kože

Manuka med lahko zmanjša vnetje in draženje, ki je povezano z aknami. Za lajšanje kožnih vnetij uporabite manuka med neposredno na kožo. Prizadeto območje pokrijte s tanko plastjo medu. Medeno masko pustite vsaj 15 minut. Rezultati bodo morda boljši, če boste masko pustili eno uro ali več.

Prav tako boste lahko manuka med uporabite za pomiritev ekcema. Glede na raziskave, predstavljene na HealWithFood.org, boste ekcem morda ublažili z uporabo mešanice medu, oljčnega olja in čebeljega voska – vse v enakem razmerju. Priporočljivo je, da mešanico uporabite trikrat na dan.

Prebava in imunologija

Da bi izkoristili prednosti manuka medu, ki lahko izboljšajo vašo prebavo, morate jesti 1 do 2 žlici manuka medu  vsak dan. Lahko ga uživate samega ali ga dodate hrani.

Če želite manuka med vključiti v vaš prehranjevalni načrt, razmislite, ga preprosto lahko namažete na rezino polnozrnatega toasta ali ga dodate v jogurt. Čajno žličko manuka medu lahko prav tako dodate v skodelico svoje najljubše jutranje pijače.

Če imate vneto grlo ali če želite biti proaktivni, poskusite jemati 1/2 do 1 žlico manuka medu vsak dan. Če niste bolni, vam to lahko pomaga okrepiti vaš imunski sistem in preprečiti, da bi zboleli. Če že imate vneto grlo, lahko z manuka medom olajšate simptome.

V zimskih mesecih vam priporočamo lizanje Wedderspoon pastil, ki se v ustih nežno in počasi raztapljajo, tako da v celoti navlažijo grlo in ga prekrijejo z zaščitnim filmom.

Oskrba ran

Z manuka medom lahko oskrbite tudi manjše rane ali ureznine. Težke ali globoke rane mora oskrbeti vaš zdravnik, ker so morda potrebni šivi ali druga antibiotična zdravila.

Sami morate oceniti in določiti količino medu, ki je potrebna. To naredite tako, da ocenite količino tekočine, ki izteče iz rane. Več tekočine kot izteče, več medu morate uporabiti za prekritje območja.

Za uporabo medenih obvez morate med nujno nanesti na povoj, s katerim nato obvjete rano in ne neposredno na rano.

Morda boste morali kar redno mejavati povoje in dodatno dodajati med. To pa zato, ker lahko prekomeren izcedek razredči med in zmanjša njegove učinke.

Z uporabo neprepustnih povojev lahko preprečite, da bi se med razprostiral izven območja rane.

Tveganja in opozorila

Za večino ljudi je manuka med varen za uživanje. Običajno ni omejitev o tem koliko manuka medu lahko zaužijete. Ampak, če imate sladkorno bolezen, se pogovorite s svojim zdravnikom, preden dodate manuka med v vaš prehrajevalni režim. Manuka med, tako kot ostale vrste medu, vsebuje veliko sladkorja. To lahko povzroči zvišanje ravni krvnega sladkorja.

Nekateri raziskovalci se prav tako sprašujejo, ali manuka med upočasni zdravljenje kroničnih ran pri ljudeh s sladkorno boleznijo. Vendar pa obstajajo številna poročila o uspešnem zdravljenju kroničnih ran z manuka medom. Seveda je potrebnih se več dodatnih raziskav.

Če ste alergični na druge vrste medu, se posvetujte s svojim zdravnikom. Verjetno ne boste mogli uporabljati manuka medu brez, da bi se izrazila alergijska reakcija.

Nasveti za nakup – kaj iskati pri nakupu manuka medu

Manuka med je na voljo na spletu in v nekaterih trgovinah z zdravo hrano. Pri nakupu je pomembno natančno razumeti, kaj boste ob nakupu dobili – ni vsak manuka med enako kvaliteten.

Ravno zato smo se odločili, da v našo ponudbo vključimo Wedderspoon manuka med. Wedderspoon se zavezuje k zagotavljanju najvišje kakovosti in čistosti manuka medu. Za identifikacijo in merjenje kompleksnih lastnosti, najdenih v manuka, je Wedderspoon ustvaril KFactor™, celovit večstopenjski sistem za preverjanje pristnosti, imenovan za ključne dejavnike, ki so del tega posebnega medu.

Sistem ocenjevanja KFactor™ je odobreni sistem ocenjevanja manuka, kot je navedeno v tem uradnem pismu ministrstva za primarno industrijo Nove Zelandije (MPI), ki razvija standarde in ureja manuko (in vse druge živilske in agroživilske dejavnosti) za državo. (slika potrdila v galeriji)

Wedderspoon uporablja lasten postopek za zaščito celovitosti medu, ki med ohranja surov in nepasteriziran, tako kot ga je narava ustvarila za uživanje.

  • SUROV!! (raw) – VSEBUJE NARAVNO PRISOTEN ČEBELJI CVETNI PRAH, PROPOLIS IN ŽIVI ENCIMI
  • BREZ GENSKO SPREMENJENIH ORGANIZMOV (BREZ GSO)
  • SLEDLJIVOST IN KREDIBILNOST (vsak kozarec medu Wedderspoon Manuka se lahko izsledi do čebelarja na Novi Zelandiji)
  • PREFINJENEGA OKUSA, ODLIČNA TEKSTURA in VRHUNSKA KVALITETA
  • CERTIFICIRAN s KFactor™ ( Od ministrstva za primarno industrijo Nove Zelandije (MPI) odobreni sistem ocenjevanja Manuka medu)

 

Prehrana
Nazaj
Cavalier gourmete – čokoladne kapljice zaznamovane z odliko
Naprej
Prehransko dopolnilo kurkumin