Košarica
0,00 €

Negativna čustva VS sladkanje

Najbrž ne obstaja nihče na tem svetu, ki nebi poznal negativnih čustev. Bodisi jeze, žalosti, trpljenja ali občutka biti nemočen ter zlomljen. Vsa ta negativna čustva so posledica negativnega dogajanja v našem življenju v nekem trenutku ali celo dalj časa. Ljudje v tem primeru iščejo/iščemo tolažbo marsikje. A najbolj pogoste so seveda razvade.

Razvade so pač zmeraj tako prikladne za tolažbo. Kajne?  Saj poznate tisto a ne – danes se mi je zgodilo to in to, danes LAHKO. Seveda so razvade različne od kajenja, do alkohola pa vse tja do sladkorja. Ja sladkorja. Tudi sladkor je razvada. Sladkor v najrazličnejših oblikah. Seveda pa je najbolj pogosta oblika, na katero velikokrat naprej pomislimo ČOKOLADA. Imamo prav? In prav tukaj lahko hitro zaidemo in zaužijemo te razvade veliko preveč. Hkrati pa, ko enkrat začnemo ne moremo nehati.

Kaj je tako magičnega na tej čokoladi? Čokolada pomirja. Ste se kdaj zalotili, da ste pojedli košček čokolade in ob tem postali nekako bolj umirjeni? Niste se zmotili. Čokolada je dokazano antidepresiv. Teobromin v čokoladi nas sprošča in pomirja, saj spodbuja sproščanje serotonina. Serotonin je hormon, ki ga imenujemo tudi hormon sreče. Je sedaj bolj jasno? Torej ko zaužijemo košček prave čokolade sproščamo hormon sreče in posledica je seveda tudi naša pomirjenost. Če imamo dovolj hormona sreče, smo zadovoljni in  dobro razpoloženi. Če ga nimamo naše razpoloženje niha in se lahko hitro tudi poslabša. Pomanjkanje tega hormona povezujejo celo z agresivnostjo in depresijo.

Torej čokolada je na neki način odgovorna tudi za vašo srečo.

In naj vas čokoladne odvisnike še malo potolažimo. To vaše hranjenje negativnih čustev s čokolado ni samo za sproščanje hormona sreče.  Čokolada vsebuje veliko število antioksidantov, bogata je z minerali (fosfor, magnezij, kalij, cink), zaradi polifenolov, ki jih vsebuje vsaka črna čokolada se bomo tudi počasneje starali, blažili bomo stres (kar pomeni, da bomo preprečevali nadaljna negativna čustva) in krepili svoj imunski sistem.

Torej sladkanje vaših negativnih čustev ni nujno, da je nezdravo – le vaša izbira mora biti pametna.  In naš Cavalier je zagotovo pametna izbira.

Zakaj?

Ne vsebuje dodanega sladkorja ampak le naravno prisotne sladkorje, je brez hidrogeniranih maščob, ima 100% naravne sestavine brez primesi, ne vsebuje umetnih arom in ojačevalcev okusa, vsebuje prave koščke sadje ali mleto sadje, je brez GSO, brez jajc, vsebuje visoko vsebnost vlaknin, kar pomeni, da so proizvodi Cavalierja tudi zelo nasitni. Posebaj morda lahko Cavalier izpostavi tudi temne čokolade, ki so primerne tudi za diabetike, kandida bolnike in ljudi ki se prehranjujejo po načelu LCHF (low carb, high fat).

Gurmanski okus, najboljše sestavine, zdrava izbira in predvsem izbira za sladkanje brez slabe vesti. To je naš Cavalier.

Čokolade Cavalier.

Negativna čustva torej ne prinesejo za seboj nujno vsega slabega. Morda včasih prinesejo tudi spoznanje novih razvad. Morda je lahko vaša nova razvada pri sladkanju prav Cavalier.

Torej NE pozabite nahraniti vaših negativnih čustev občasno z našimi Cavalier izdelki – IN  NE SKRBITE ne vsebujejo nepotrebnih kalorij kot klasične čokolade na račun sladkorja. Zato lahko brez slabe vesti napoveš vojno svojim negativnim čustvom, Cavalier je s teboj. Vedno, ko pride na vrsto sladko sladkanje.

Negativna čustva VS sladkanje, torej 0:1, s Cavalierjevo pomočjo seveda.

 

 

Uncategorized
Nazaj
SugarSweet najboljši pomočnik na dieti
Naprej
Pomen Zdravega sladkanja