Košarica
0,00 €

Pasti vode z okusi

Voda je ena izmed najpomembnejših stvari, ki jih mora človek uživati. Zakaj? Ker je že samo telo sestavljeno pretežno iz vode. Ljudje dokazano zaužijemo premalo tekočine ali pa je le ta napačna. V zadnjih letih je trend pitja vode narasel. A žal na precej napačen način. Vode z okusi po sadju so zavzele velik del polic v trgovinah. In žal ljudje namesto po navadni vodi hitro posežejo po vodi z okusom, saj le voda in vodo je treba piti. A žal temu ni tako. Voda z okusom v veliki večini primerov ni le voda z okusom, temveč bi ji lahko reki morda že kar sok. Večina vod z okusom namreč vsebuje velike količine klasičnega sladkorja, skoraj toliko kot sokovi. A ljudje še imajo zmeraj občutek da pijejo vodo. Predlagamo, da s tem prenehate. In pijete pravo in navadno vodo. Verjamemo pa, da marsikomu navadna voda ni dobra — saj je pač brez okusa. Ampak ni nujno, da tako ostane. Tudi navadno vodo lahko obogatimo, brez da bi ji dodali prazne kalorije in brez, da bi ji dodali snovi, ki nam bodo škodovale. Kako?

Pripravili smo nekaj nasvetov, kako izboljšati okus vode na naraven in neškodljiv način. Tudi voda je lahko dobra.  V kolikor želite popiti več vode, niste pa navdušeni nad njenim okusom, sledite našim nasvetom. Presenečeni boste.

  1. Dodajte sveže sadje. Citrusi, kot so limone, limete in pomaranče, so klasični ojačevalci vode.  Poskusite zdrobiti sveže maline ali  narezati lubenico v vašo vodo ali dodati rezine jagod. Prav tako sta kumara in sveža meta osvežujoča okusa, še posebej poleti.
  2. Bodite ustvarjalni z ledom. Nekateri pravijo, da ledena voda okusi bolje kot voda, ki je na sobni temperaturi. Če je temu tako, lahko aromatizirane ledene kocke naredijo vodo še boljšo. Uporabite nekaj predlogov za okuse iz prve točke  in začnite eksperimentirati s svežimi kockami ledu, mete ali kumare. Preprosto odrežite svoj dodatek po izbiri, jo dodajte v pladenj za ledene kocke skupaj z vodo, nato pa zamrznite. Led je seveda še posebej dobrodošel in uporaben v vročih poletnih dneh.
  3. Skuhajte čaj. Nihče ni rekel, da je potrebno piti čisto vodo. Lahko skuhate svoj najljubši čaj in ga ohladite. Posebej priporočamo beli čaj ali zeleni čaj, s katerima boste naredili še dodatne koristi za vaše telo. V primeru, da se izogibate kofeina lahko posežete tudi po roibos čaju, ki ne vsebuje kofeina kot denimo zeleni čaj.
  4. Želite vseeno sladko vodo, saj vse zgoraj našteto ni dovolj sladko? V tem primeru lahko uporabite kakšen dodatek z nadomestkom sladkorja. Seveda pa izberite primernega. Priporočamo nadomestke sladkorja, ki so izdelani na podlagi stevije in eritritola. Najdete jih lahko tudi v naši spletni trgovini www.SLADKO.si . Eritritol vsebujejo naši SugarSweet nadomestki sladkorja brez kalorij – SugarSweet. Stevijo pa boste našli v naših sladilih SunStevia. Ti sladkorčki so brez kalorij in brez negativnih posledic na telo. Zagotavljamo vam, da bodo vašo vodo spremenili v okusen napitek.

Nekaj napotkov ste dobili, sedaj se morate samo odločiti katerega boste preizkusili. Vsekakor pa poskrbite, da dnevno zaužijete dovolj veliko količino tekočine – v obliki vode seveda.

Uncategorized
Nazaj
Preveč sladkorja v naši prehrani
Naprej
Sovražnik #1 SLADKOR