Košarica
0,00 €

Prepoved sladkorja za otroke

Le kdo še ni slišal novic o tem kako slab je sladkor za naše telo. Seveda to ve vsak. Saj verjamemo, da ni človeka, ki ne bi poznal vseh slabih lastnosti sladkorja ter posledic, ki jih pušča na nas. Konec koncev, skoraj vsaka revija, blog o zdravju, spletna stran in vsaka novica o zdravi prehrani to sporoča, na takšen ali drugačen način. In zagotovo ne morete mimo vseh že skoraj zastrašujočih naslovov, zakaj vse se morate izogibati sladkorju.

Seveda, pa vse to ne prizadene zgolj odrasle ljudi, temveč v največji meri otroke. Otroci so tisti, ki ne poznajo drugega kot to, kar jim ponudite vi ter seveda posledično tudi mediji. Vendar ste vi tisti, ki lahko otroku ponudite najboljše zanj – brez da bi okusil tisto slabo. Na žalost pa velikokrat starši te stvari začnejo interpretirati sebi in svojemu otroku na napačen način.

Prepoved sladkorja je ena izmed zapovedi, ki jo uporablja marsikateri starš. In po drugi strani otroku za razne nepravilno narejene stvari postavi kazen – brez sladkorja. Vaši nameni so sicer dobri, saj otroka vlečete stran od sladkorja vendar, mu pri prvi točki postavljate skoraj nepremostljive omejitve – saj nihče od nas realno gledano ne more in morda tudi ne želi v celoti živeti brez sladkarij. Po drugi strani pa s kaznijo otroku – brez sladkorja, sporočate, da bo za dobro delo nagrajen s sladkorjem.

Torej mu na nek način postavljate dvojna merila. Pri vsej stvari, pa se je potrebno začeti zavedati, da je sladkor oziroma so sladki izdelki, del našega življenja. Naša naloga pa je, da najdemo zanj alternativo, ki ne bo škodljiva, ki nam bo pomagala pri zdravem življenju in alternativo za sladkanje tudi svojim otrokom. Le kateri otrok, pa bi bil vesel tega, da ne more poizkusiti prav nič sladkega?

In na koncu vsega ne dovolite, da je otrok zmeden, ker mu za dobro dejanje ponudite izdelek z klasičnim sladkorjem. Otrok bo namreč ta izdelek takoj povezal z nečim dobrim. Kar pa v bistvu ni.

Pri tem, pa imamo mi odlično novico! Nimate razloga, da bi prepovedali in črtali vse sladkarije iz svojega življenja ali življenja vašega otroka.

Imamo namreč fantastično alternativo –  stevija.
Najprej, kaj je stevija? Morda ste že slišali zanjo, vendar veliko ljudi še vedno ne ve, kaj to je.

Dolgočasen del? Vrsta stevia prihaja iz Teksasa, Nove Mehike in Arizone. Vendar pa je najbolj ekskluzivna, tako priljubljena, oblika znana kot Stevia rebaudiana, in ta prihaja iz Brazilije in Paragvaja.

Razburljiv del? Stevija je za 200-krat slajša od navadnega namiznega sladkorja, brez kalorij. Še enkrat, brez kalorij – NIČ.

Najboljša novica za vse? Stevija je dejansko dobra za vas! Le ta med drugim vsebuje beta-karoten, vitamin C, magnezij in železo. Torej sladko in hranilno.

V naši spletni trgovini ponujamo izdelke Sun Stevia, ki jih lahko uporabite kot odličen nadomestek sladkorja.

Na voljo jih imate v:

 

  • tekoči obliki Klik

 

  • prahu z različno sladilno  močjo Klik

Posladkajte svoje življenje in življenje svojih otrok na veliko bolj primeren način za vas in vaš zdrav življenjski slog, kot ga ponuja sladkanje s klasičnim sladkorjem. Stevija je odlična alternativa in stevija je ena izmed alternativ zaradi katere je vaše življenje lahko sladko in brez odpovedovanj. Naj bo sladko z stevijo.

 

Uncategorized
Nazaj
Slabosti klasičnega sladkorja
Naprej
Eritritol – ni samo povprečni nadomestek sladkorja