Brezglutenske testenine z domačim pestom
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
5
Brezglutenske testenine s pestom so hiter in okusen obrok, pripravljen s polnovrednimi Freee brezglutenskimi svedrčki iz rjavega riža in domačo pesto omako.
Navodila za pripravo
Priprava domače pesto omake
- Pinjole in neolupljen strok česna damo v ponev. Brez olja med nenehnim mešanjem pražimo na srednji temperaturi 3-4 minute.
- Ko se pinjole obarvajo zlato-rjavo, ponev odstavimo.
- Strok česna olupimo, ga narežemo na rezine ter damo v multipraktik. Dodamo še drobno nariban parmezan, pinjole, baziliko, sol in poper.
- Vse skupaj zmiksamo in postopoma dodajamo oljčno olje, da dobimo pasto. Poskusimo in po potrebi dosolimo.
- Domač pesto shranimo v kozarčku v hladilniku, kjer počaka do 2 dni.
Kuhanje brezglutenskih testenin
- V velikem loncu zavremo 2 litra vode za kuhanje testenin in jo solimo.
- Dodamo testenine in takoj premešamo, da prepečimo sprijemanje.
- Kuhamo nepokrito 5 minut.
- Previdno vzamemo en svedrček iz vode in preverimo, če je kuhan 'al dente'.
- Kuhane testenine odcedimo.
Priprava končne jedi
- Odcejene testenine damo nazaj v toplo skledo, v kateri so se kuhale.
- Dodamo pesto omako in premešamo.
- Serviramo na krožnik in okrasimo z lističem bazilike.