Brezglutenski špageti iz riža in koruze z bogato paradižnikovo omako
Zahtevnost:
Srednje zahtevno
Število porcij:
5
Skrivnost za pripravo zelo okusne in bogate paradižnikove omake so kakovostne sestavine in čas. Omako lahko pripravite tudi vnaprej in jo do uporabe zamrznete. Pred postrežbo jo samo še pogrejete in z njo prelijete kuhane Freee Brezglutenske špagete iz riža in koruze.
Sestavine
- 2 čebuli
- 1 rdeča ali rumena paprika
- 3 stroki česna
- 1 korenček
- 2 žlici oljčnega olja
- 800 celih paradižnikov, svežih ali iz konzerve
- 4 žlice paradižnikovega pireja
- 1 kozarec rdečega vina
- 1 čajna žlička rjavega sladkorja
- 1 žlica origana
- 500 g Freee brezglutenskih špagetov iz riža in koruze
- Sol, poper
- Oljčno olje
Navodila za pripravo
Priprava paradižnikove omake
- Drobno nasekljamo čebulo, papriko, česen in korenje.
- Na ponev vlijemo olje, dodamo zelenjavo in prepražimo, da se zelenjava nekoliko zmehča.
- K zelenjavi dodamo paradižnike, paradižnikov pire, rdeče vino, rjavi sladkor, origano, sol in poper.
- Pokrijemo in kuhamo najmanj 2 uri.
- Če omake ne uporabimo takoj, jo ohladimo in za do 24 ur shranimo v hladilniku ali pa jo zamrznemo.
Kuhanje špagetov
- V velikem loncu zavremo 2 litra vode za kuhanje testenin in jo solimo.
- Dodamo špagete in takoj premešamo, da prepečimo sprijemanje.
- Kuhamo nepokrito 5 minut.
- Previdno vzamemo košček špageta iz vode in preverimo, če je kuhan 'al dente'.
- Kuhane testenine odcedimo.
Serviranje končne jedi
- Če smo omako pripravili vnaprej, jo na ponvi počasi segrejemo.
- Odcejene testenine stresemo v servirno skledo in prelijemo z malo oljčnega olja, da prepečimo sprijemanje.
- Paradižnikovo omako prelijemo po špagetih ali pa jo serviramo v ločeni skledi.