Cheesecake rezine z gozdnimi sadeži
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
Cheesecake rezine z gozdnimi sadeži so okusna in zdrava kremna sladica, s katero se lahko posladkate brez slabe vesti!
Sestavine
Sestavine za cheesecake plast
Navodila za pripravo
- Najprej se lotimo podlage. Maslo stopimo in mu primešamo ostale sestavine. Pekač (moj je bil približno 15×25 cm) obložimo s peki papirjem. Dobljeno maso razporedimo po pekaču in dobro pritisnemo ob dno. Pečemo na prej ogreti pečici na 160°C približno 10 minut.
- Nato pripravimo cheesecake plast. Če uporabljamo sveže gozdne sadeže jih narežemo na manjše koščke. Če pa uporabljamo zamrznjene, jih moramo najprej pustiti na sobni temperaturi in jih dobro odtaliti, da ne bodo spuščali odvečne vode. Dobro odcedimo vodo ter jih narežemo na manjše koščke.
- Z ročnim mešalnikom do gladke mase zmešamo kremni sir, grški jogurt, sladilo ter vanilijevo aromo. Posebej stepemo sladko smetano ter jo primešamo k masi. Previdno vmešamo še gozdne sadeže. Nato pripravimo želatino po navodilih in jo primešamo v maso. Vlijemo jo v pekač in poravnamo. Postavimo v hladilnik čez noč.
- Pred serviranjem nadrobimo piškote in jih potresemo po vrhu. Narežemo na rezine in serviramo. Hranimo v hladilniku.