Čokoladna tortica z jagodami
Zahtevnost:
Srednje zahtevno
Število porcij:
Čokoladna tortica z jagodami, pripravljena na bolj zdrav način – brez moke in brez dodanega sladkorja.
Sestavine
Sestavine za nadev
- 200 ml sladke smetane za stepanje
- 50 gramov Light kremnega sira
- nekaj jagod
Navodila za pripravo
Priprava biskvita
- Rumenjake ločimo od beljakov, ki jih stepemo v sneg. Rumenjakom z ročnim mešalnikom penasto vmešamo sladilo SugarSweet 1:2.
- Nad paro stopimo temno čokolado ter kokosovo maslo in ju vmešamo rumenjakom.
- Dodamo mlete mandlje, kokosovo moko, kakav, pecilni prašek ter Sweet Drops z aromo vanilije in ponovno premešamo.
- Dobljeno maso primešamo v beljake.
- Vlijemo v pekač za torto in pečemo na predhodno ogreti pečici na 160 °C približno 20 minut, oziroma toliko časa, da če v tortico zapičimo zobotrebec, le ta ostane čist. Sama sem uporabila manjši pekač premera dobrih 10 cm, zato za večji pekač podvojite sestavine.
Priprava nadeva
- Stepemo smetano in ji primešamo kremni sir. Postavimo v hladilnik.
- Ko je tortica dobro ohlajena, jo dvakrat prerežemo in namažemo z nadevom ter posujemo z na koščke narezanimi jagodami. S preostalim nadevom premažemo celotno tortico in jo okrasimo z jagodami.
- Tortico postavimo v hladilnik za kakšno uro, nato pa serviramo.