Čokoladne veganske palačinke
Zahtevnost:
Srednje zahtevno
Število porcij:
2
Recept za čokoladne veganske palačinke s slastno omako iz arašidovega masla, pripravljene brez dodanega sladkorja.
Foto in recept: You can have your cake and eat it too
Sestavine
Čokoladne palačinke
- 140 g vsestranske moke
- 1 1/2 žličke pecilnega praška
- ščepec soli
- 2 žlici kakava v prahu
- 1 žlica SugarSweet 1:2
- 180 ml nesladkanega rastlinskega mleka
- 1 čajna žlička kokosovega olja + več za peko
Omaka iz arašidovega masla
Navodila za pripravo
- V posodi zmešajte moko, pecilni prašek, kakav in sol. Mešanici dodajte SugarSweet, rastlinsko mleko, kokosovo olje in z metlico dobro zmešajte, pustite, da masa stoji par minut.
- Medtem pripravite omako iz arašidovega masla. V skodelico dodajte arašidovo maslo, vročo vodo in javorjev sirup. Dobro premešajte in dodajte več vode, če je potrebno. Dobiti morate gladko omako.
- Nastrgajte čokolado, da jo boste na koncu lahko potresli po palačinkah (uporaba Cavalier čokoladnih kapljic vam ta korak prihrani).
- V ponev zlijte olje, segrevajte na zmernem ognju in vanjo vlijte eno zajemalko mase za palačinke, specite na obeh straneh. Tako specite vse palačinke.
- V ponev zlijte olje, segrevajte na zmernem ognju in vanjo vlijte eno zajemalko mase za palačinke, specite na obeh straneh. Tako specite vse palačinke.
- Vse palačinke položite na kup, prelijte z omako, posipajte z nastrgano čokolado in po želji dodajte sadje.