Fit zavitek jagoda-vanilija
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
Fit zavitek jagoda-vanilija brez dodanega sladkorja.
Avtorica recepta: Timea Urdih
Navodila za pripravo
- Jagode operi, nareži na majhne koščke in posuj s tremi žlicami Sugarsweeta.
- Vanilijev puding skuhaš po navodilih na vrečki (jaz sem v lonec zmešala 4 dcl lahkega mleka in 4 dcl vode, zavrela, vmešala prah za puding in med mešanjem kuhala še približno tri minute, da je puding postal gost ter ga odstavila z ognja. Vanj sem stresla dve žlici Sugarsweeta in pustila 10 minut, da se ohladi).
- Pekač pokrij s peki papirjem, nanj pa položi en list polnozrnatega vlečenega testa. Na tanko ga premaži s pudingom in čez položi še drugi list testa. Tega premaži z ostalim pudingom in nanj potresi koščke jagod (jaz sem vmes dala še dve pesti borovnic, dobra kombinacija!).
- Ena tretjina testa naj ostane nenamazana. Zavitek prični zavijati pri nadevu in zavijaj proti nenamazanemu delu. Pomagaj si s peki papirjem.
- Zavitek namesti v pekač na peki papir in pazi, da je zaključek testa spodaj in je vrhnji del zavitka gladek. Na obeh koncih zavitek s prsti stisni, da namaz med peko ne bo uhajal ven.
- Pečico segrej na 180 stopinj Celzija in zavitek peci približno 35 minut. Če želiš bolj zapečenega podaljšaj peko za par minut.
- Počakaj, da se po koncu peke malo ohladi in ga postreži (jaz sem po vrhu potresla še Sugarsweet Soft, ki ima enako teksturo in okus, kot sladkor v prahu).