LCHF kremšnite
Zahtevnost:
Srednje zahtevno
Število porcij:
24
LCHF kremšnite brez moke in brez dodanega sladkorja, pripravljene z naravnim brezkaloričnim sladilom SugarSweet.
Foto in recept: Pekoholik
Sestavine
Sestavine za podlago (za pravokoten pekač 34x27cm)
Navodila za pripravo
Priprava podlage
- V stopljeno maslo s kuhalnico vmešaš mandljevo moko s sladilom, nato pa še stepena jajca z aromo vanilije in ščepcem soli.
- Dodaš še kokosovo moko in zgneteš v testo, ki ga nato razvaljaš v pravokotnik, tako da pokrije dno pekača. Ker bo testo nekoliko lepljivo, ga zvaljaj med dvema kosoma peki papirja, nato pa ga skupaj s spodnjim koščkom peki papirja za 10 min pečeš na 205 stopinjah, le toliko, da porumeni. Ohladiš.
Priprava kreme
- Sladko smetano, mleko in maslo zmešaš ter v večji posodi segrevaš na štedilniku.
- Medtem v posodici stepeš jajca s škrobom in sladilom, iz posode na štedilniku pa vzameš nekaj žlic mleka in jih primešaš jajčni mešanici.
- Ko mešanica zavre, jo odstaviš s štedilnika in s pomočjo mešalnika ali metlice (ob stalnem mešanju!) vanjo vmešaš jajčno mešanico. Mešaš in postaviš nazaj na štedilnik, na manjši ogenj, nato pa ponovno segrevaš, dokler se masa ne zgosti do želene gostote. Postopek je zelo podoben pripravi pudinga.
- Odstaviš, vmešamo še želatino in vliješ v pekač na podlago, ki si jo pripravil/a pred tem. Ohladiš v hladilniku min. 2 uri.
- Ko je krema ohlajena, ji dodaš še zgornjo plast, ki je samo iz stepene smetane (za večjo čvrstost dodaj želatino) ter posuješ z mandlji v lističih. Ohladiš še za kako uro in LCHF kremšnite so pripravljene.