Matcha srčki
Zahtevnost:
Zahtevno
Število porcij:
6
Veganski matcha srčki – sladica, ki vam bo na zdrav in naraven način dvignila energijo!
Foto in recept: Physioguru 69
Sestavine
Baza
- 200 g datljev
- 200 g mešanih oreščkov
- 100 g orehov
- 80 g banane
- 10 g naribanega svežega ingverja
- 1 žlička cimeta
- 50 g ajdovih kosmičev
- 3-4 žlice presnega kakava
- [cca. 6 tortic modela srce]
Matcha mint krema
- 200 g indijskih oreškov
- 60 g datljev
- 7 žlic [40g] stopljenega kokosovega olja
- 100 g avokada
- 10 g naribanega svežega ingverja
- 200 g kokosmuss mleka
- 2 skodelici sveže mete
- sok ene limone
- 2 žlici Matcha Čaja
- 1 žlica spiruline
- 5 žličk SugarSweet brezkaloričnega sladkorja
- ½ žličke vanilje v prahu
Navodila za pripravo
Baza
- Dateljne predhodno namočimo v topli vodi za 8 ur.
- Vse sestavine zmiksamo v mešalniku do kompaktne konsistence ter postavimo za 30 min v hladilnik. Medtem pa se lotimo priprave kreme.
Matcha mint krema
- Indijske oreščke in dateljne predhodno namočimo v toplo vodo za 8 ur. Pripravimo si ostale sestavine in pričnemo s pripravo okusne kreme.
- V mešalnik blender damo sestavine po vrsti, kot so zapisane.
• 5 žlic kokosmuss mleka
• 1 žlica ruma
• 1 žlica agar-agar v prahu
- Preostale tri sestavine vlijemo v kozico ter z metlico dobro premešamo med sabo. Segrejemo do vretja ter še toplo vlijemo v blender med kremo, ki jo ponovno zmiksamo.
Cheesecake srce
- Model srca premažemo s kokosovim oljem z notranje strani, saj jih bomo tako ohlajene lažje ločili od modelov. Na dno modela pritisnemo z žlico ohlajeno bazo. Čez prelijemo pripravljeno kremo in tako pripravljene srčke postavimo v hladilnik za 1 uro.
Čokoladni obliv
- Vse sestavine segrejemo nad vodno kopeljo.
- Pripravljen čokoladni obliv prelijemo preko ohlajenih tortic ter posujemo z zdrobljenimi kakavovimi zrni.
- Pred serviranjem tortice dobro ohladimo.