Rabarbarin sladoled
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
4
Sladoled iz rabarbare, pripravljen na bolj zdrav način – brez dodanega sladkorja.
Foto in recept: You can have your cake and eat it too
Sestavine
- 300 g rabarbare narezane na koščke (oprane, lahko jo olupite ni pa nujno. Sladoled bo lepe roza barve, če imate rdeče steble.)
- 2 žlici SugarSweet 1:10
- 1 čajno žličko limoninega soka
- 240 g smetane za stepanje
Navodila za pripravo
- V ponvi na srednje močnem ognju kuhamo rabarbaro in SugarSweet, dokler rabarbara ne postane mehka in se SugarSweet popolnoma ne raztopi. To bo trajalo približno 10-12 minut. Odstranite z ognja in pustite, da se ohladi.
- Nato z mešalnikom, multipraktikom ali paličnim mešalnikom zblendajte rabarbaro, dokler ne dobite gladke mase brez koščkov. Postavite v hladilnik za približno 15 minut.
- V skledi stepite sladko smetano.
- Dodajte limonin sok v rabarbarin pire in nato rabarbaro postopoma vmešajte v stepeno smetano.
- Maso prelijte v posodo, ki je primerna za shranjevanje v zamrzovalniku.
Postavite v zamrzovalnik za vsaj 4-6 ur. Pred serviranjem pustite sladoled nekaj časa zunaj, da se malo zmehča.