Rolada s kavo
Zahtevnost:
Srednje zahtevno
Število porcij:
Le kdo ne mara kremastega mascarponeja v kombinaciji s kavo in rahlo grenkim kakavom? Ta božanska kombinacija okusov je združena v spodnjem receptu.
Sestavine
Sestavine za kremo
- 200 g mascarponeja
- 150 g grškega jogurta
- 1 čajna žlička cimeta
- Sweet Drops - aroma vanilija
- 4 jedilne žlice skuhane in ohlajene kave
- 1 jedilna žlica ruma
Navodila za pripravo
- Beljake stepemo v trd sneg. Dodamo naravno brezkalorično sladilo SugarSweet Ery (eritritol) ter kis in stepamo še slabe pol minute, da se sestavine dobro premešajo.
- Pekač (moj je imel mere približno 20×30 cm) obložimo s peki papirjem in po njem enakomerno razporedimo sneg.
- Pečemo v prej ogreti pečici na 160°C, 35-40 minut. Ko se ohladi, peki papir previdno »odlepimo« z pečenih beljakov, po potrebi si pomagamo z nožem.
- Nato pripravimo kremo. Z ročnim mešalnikom zmešamo vse sestavine. Po okusu lahko dodamo več kave, ruma ali sladila.
- Kremo enakomerno namažemo po beljakih ter jo posujemo s pravim kakavom. Previdno zvijemo in postavimo v hladilnik za vsaj eno uro.