Zdravi muffini s čokolado in lešniki
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
Recept za čokoladno lešnikove muffine s slastnim čokoladnim polnilom. Brez glutena in brez dodanega sladkorja.
Foto in recept: Homemade with Vesna
Navodila za pripravo
- Penasto vmešamo jajci in Sugar Sweet sladilo. Dodamo riževo lešnikovo mleko in kokosovo olje. Premešamo.
- Posebej premešamo suhe sestavine. Mlete lešnike ali lešnikovo moko, vinski kamen in sol. Kakav v prahu in univerzalno moko brez glutena presejemo k drugim suhim sestavinam, saj pri obeh znajo biti grudice, ki jih v muffinih ne želimo.
- Suhe sestavine pretresemo k mokrim in mešamo le toliko časa, da se vse skupaj poveže med seboj, sicer bodo muffini zbiti.
- V pekač za muffine vstavimo izbrane papirčke in v vsakega damo samo žlico čokoladne mase. Nato na sredino vsakega muffina damo za žličko Cavalier čokoladnega namaza. Sama sem se to spomnila šele, ko so bili muffini pečeni, vi pa lahko v sredo kupčka čokoladnega namaza potisnete še kakšen lešnik, da bo vse skupaj še bolj podobno Ferrero Rochejem. Vse skupaj pokrijemo še z eno žlico čokoladne mase.
- Po vrhu potresemo nasekljane lešnike. Jaz sem jih toliko zmlela v multipraktiku, da so mi še vedno ostali nekoliko večji koščki.
- Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C okoli 20-25 min (odvisno od zmogljivosti vaše pečice). V vsakem primeru naredimo test z zobotrebcem, ki mora priti ven čist, ko ga zapičimo v čokoladen posladek.
- Najprej jih vsaj 10 minut hladimo v pekaču, saj pridejo nekoliko bolj rahli, nato pa naprej na kuhinjski rešetki.