Košarica
0,00 €

Samahan – kaj je in kako učinkuje

Samahan čaj - uporaba

Ajurveda, ki je ena najstarejših medicin na svetu, izvira iz Indije, v tretjem stoletju pred našim štetjem pa se je prenesla tudi na Šrilanko. Prav iz Šrilanke prihaja 100 % naraven ajurvedski čaj, imenovan Samahan. Ajurveda namreč zagovarja, da se vse kar pride iz narave, lahko pozdravi z naravo.

Kaj je Samahan?

Samahan je ajurvedski napitek, sestavljen iz 14 naravnih zelišč: koriander, dolgi poper, pravi ingver, črni poper, sladki koren, rimski kumin, ter zeliščne rastline, ki se uporabljajo v tradicionalni vzhodnjaški kulturi.

Leta 2007 je pridobil tudi prestižno nagrado »Superbrands status«, ki poudarja pomembnost blagovne znamke in zagotavlja najboljšo kakovost.

Samahan

Kako učinkuje Samahan?

Samahan je klinično dokazan kot popolnoma naraven, varen in zelo učinkovit, saj je odličen pri blaženju simptomov, kot so zamašen nos, izcedek iz nosu, kihanje, solzne in razdražene oči, vneto grlo, kašelj, hripavost, vročina, razdražena in zamašena ušesa, utrujenost, bolečine v mišicah in glavobol.

Njegovo učinkovitost potrjujejo znanstvene raziskave. Randomizirana kontrolirana klinična študija iz l. 20121 je preverjala učinek Samahana na težave z zgornjimi dihali. V študiji je 956 zdravih posameznikov 84 zaporednih dni uživalo bodisi vrečko Samahana, raztopljeno v skodelici vode, bodisi navaden čaj. Opazovali so pojavnost simptomov okužb zgornjih dihal.

V skupini, ki je uživala Samahan, so ugotovili znižanje pojavnosti simptomov okužb zgornjih dihal: kihanja, utrujenosti, glavobola, težav pri opravljanju dnevnih aktivnosti, bolečin v mišicah, zamašenega nosu, izcedka iz nostu, bolečin in praskanja v grlu, izgube apetita, kašlja in hripavosti glasu. Zmanjšala se je tudi resnost nekaterih simptomov ter skrajšal čas trajanja težav z zgornjimi dihali, ki jih lahko povzročijo virusi, bakterije ali alergijske reakcije.

Kako uživati Samahan?

V škatli so pakirane posamezne vrečke čaja v obliki granul. Vsebino ene vrečke raztopimo v skodelici vroče vode, lahko tudi mleka. Dnevno za preventivo pred prehladom in gripo uživamo 1 vrečko čaja, ob prvih znakih prehlada pa 3 do 4 na dan.

Uživajo ga lahko tudi otroci, starejši od 3 let. Otrokom od 3 do 5 let damo polovico vrečke.

Samahan napitek

Okus napitka Samahan je malenkost pikanten, saj vsebuje ingver, črni poper, dolgi poper; v njem pa se nahaja tudi sladki koren, koriander, rimski kumin in druga ajurvedska zelišča, ki jih tradicionalna vzhodnjaška kultura pozna že dolgo. V manjši količini ima dodan trsni sladkor, ki ravno prav uravna okus pikantnosti. Vse to mu daje popoln okus, njegova prednost pa je zagotovo ta, da je popolnoma naraven, brez umetnih barvil in konzervansov.

Kar tako, za preventivo ali pa ob prvih znakih gripe oziroma prehlada, si podarimo naravno rešitev - zdravje v skodelici čaja.

Zdravje
Nazaj
Dihidrokvercetin (taksifolin) – Kaj je in kako učinkuje?
Naprej
Izpadanje las pri ženskah – naravna pomoč