Košarica
0,00 €

Sladkor – prepovedano živilo

Vsi poznamo belo razvado, ki se imenuje sladkor. In to je ena od tistih belih stvari, ki ji pravijo tudi beli ubijalec.

Pa je res? Seveda, brez dvoma. Sladkor je slab za vaše telo, za vaš imunski sistem, za vaše zobe.

Sladkor je zagotovo velik problem naše družbe, saj ne le, da ga precej zaužijemo zavestno, ga veliko zaužijemo tudi nezavestno.

Sladkor. Tisto prepovedano živilo, ki ga če želimo ostati zdravi in fit, ne smemo niti pogledati. Kaj šele okusiti. Ste vedeli, da sladkor ob stiku z zobmi takoj prične tvoriti škodljive snovi, ki povzročajo zobno gnilobo?

Ste vedeli, da ob zaužitju sladkorja naglo naraste naš inzulin? Ste vedeli, da od nenehnega uživanja sladkorja lahko zbolite za sladkorno boleznijo?

Veste kaj vse slabega povzroča klasični sladkor? Morda se mu odrečete zavsestno. A nezavestno ga lahko pojeste še zmeraj ogromno. Sladkor je namreč na račun manj mastnih izdelkov skrit v ogromno izdelkih, za katere si to verjetno niti predstavljate ne.

 

Kje so tisti skriti sladkorji?

  • sadni sokovi – v njih jih je praktično največ in naj vas ne zavede napis naravno in zdravo, žal so sadni sokovi vse prej kot zdravi in naravni
  • sadni jogurti – naj vas ne zavedejo zdravi jogurti z manj maščobe, nažalost ravno takšni vsebujejo ogromno sladkorja
  • vode z okusi – daleč najbolj problematične, saj ljudje ob besedi voda pomislijo, da pijejo zdravo tekočino, vendar je na žalost voda z okusom ponavadi polna sladkorja in drugih primesi
  • sadne skute-enako kot jogurti
  • “zdrave” mešanice kosmičev za zajtrk – berite etikete, mnogo sladkorja boste odkrili
  • razne pripravljene omake in jedi – ogromne količine sladkorja, ki prikrijejo kakšno pomanjkanje maščob v izdelkih

Vse to je polno sladkorja! Za začetek lahko začnete tukaj, pregledujte etikete, vsebnost izdelkov in vse kar je napisano z malimi črkami na izdelkih . In ste pravzaprav že na pol poti.

 

Še posebaj bodite previdni predvsem pri kosmičih, ki nam v glavi predstavljajo zdravo izbiro. Raje jih zmešajte doma. Ovseni kosmiči, kakšno suho sadje, oreščki in podobno. Torej sladkorju se je potrebno v celoti odpovedati, tako tistim vidnim, kot tistim skritim. In naj vas ne zavede rjav sladkor, popolnoma nič boljši in nič bolj zdrav ni kot navadni beli sladkor. Če povemo na kratko, je bolj kot ne razlika samo v barvi.

 

Pa je temu res tako, da se moramo posloviti od sladkega, če želimo shujšati in ostati fit ter zdravi? Ne ni čisto tako. Obstajajo nadomestki, ki so veliko bolj zdravi od sladkorja, ki so veliko manj škodljivi kot sladkor. Vendar tudi tukaj pazite, da ne posežete po umetnih sladilih. Priporočamo naravni nadomestek sladkorja brez kalorij –  eritritol (ki je sladkorni alkohol in je popolnoma naraven) ter stevia. Izdelki SugarSweet so super alternativa nezdravemu klasičnemu sladkorju. In super novica je, da so ti sladkorčki celo boljši od klasičnega sladkorja. Brez priokusa, brez čudnega okusa, brez česarkoli nenavadnega. In upamo si trditi, da tisti, ki mu ne boste povedali razlike sploh opazil ne bo. Poizkusite in poročajte.

In vsekakor vredno omembe tudi to, da ne škodujejo vašim zobem, njihov glikemični indeks je nič – zato je primeren tudi za diabetike. Skratka, namenjen je vsem, ki želite živeti zdravo in aktivno življenje, hkrati pa se ne želite odpovedati sladkorju.

 

Seveda pa bo razliko opazilo vaše telo ter vaši zobje. Telo in zobje vam bodo hvaležni, da jim boste ponudili zdravo alternativo, vaša duša in vaš um, pa bosta hvaležna, da ostaja okus po sladkem. Sladek okus brez slabe vesti, na bolj zdrav in veliko manj škodljiv način. Kaj pravite?

Preverite v naši spletni trgovini in izberite zdravo alternativo zase in svoje bližnje – zdravo sladkanje brez slabe vesti. Ko se okusu po sladkem nikoli zares ni potrebno odpovedati, če imaš pri roki SugarSweet.

Uncategorized
Nazaj
Pomen Zdravega sladkanja
Naprej
Dvig krvnega sladkorja – Dvig apetita