Vse najboljše Sunwarrior! Za 13 let delovanja znamke Sunwarrior v Sloveniji vam podarjamo 13% popust s kodo 13LET na vse Sunwarrior izdelke. Akcija traja od 29. 5. do vključno 18. 6. 2024.

Košarica
0,00 €

Vse najboljše Sunwarrior! Za 13 let delovanja znamke Sunwarrior v Sloveniji vam podarjamo 13% popust s kodo 13LET na vse Sunwarrior izdelke. Akcija traja od 29. 5. do vključno 18. 6. 2024.

Vpliv kurkumina na depresijo in artritis

Kurkuma kurkumin proti depresiji in artritisu.
  1. Ljudje, ki so zboleli za artritisom, se zelo dobro odzivajo na prehranska dopolnila s kurkuminom.

Artritis je pogosta težava v zahodnih državah. Obstaja več različnih vrst, vendar večina vključuje vnetje v sklepih. Glede na to, da je kurkumin močno protivnetno, je smiselno, da bi lahko pomagal pri artritisu. Več študij kaže, da je to res. V študiji bolnikov z revmatoidnim artritisom je bil kurkumin še bolj učinkovit kot protivnetno zdravilo. Mnoge druge študije so preučile učinke kurkumina na artritis in ugotovile izboljšave pri različnih simptomih.

POVZETEK

Artritis je pogosta motnja, za katero je značilno vnetje sklepov. Številne študije kažejo, da lahko kurkumin pomaga pri zdravljenju simptomov artritisa in je v nekaterih primerih celo bolj učinkovit kot protivnetna zdravila.

  1. Študije kažejo, da ima kurkumin neverjetne koristi proti depresiji.

Izkazalo se je, da ima kurkumin velik potencial pri zdravljenju depresije. V randomizirani kontrolirani klinični raziskavi je bilo 60 bolnikov naključno dodeljenih v tri skupine. Ena skupina je prejemala antidepresiv, druga skupina 1 gram kurkumina, tretja pa je prejemala antidepresiv in kurkumin. Po 6 tednih je skupina, ki je uživala kurkumin pokazala izboljšave, ki so bile podobne učinkom antidepresiva. Skupina, ki je uživala tako antidepresiv kot kurkumin, je imela najboljše rezultate.

Če sklepamo na podlagi rezultatov te manjše študije, je kurkumin enako učinkovit kot antidepresiv.

Depresija je povezana tudi z zmanjšanimi nivoji možganskega nevrotrofičnega faktorja in krčenja hipokampusa, področja možganov, ki ima vlogo pri učenju in spominu. Kurkumin povečuje nivoje BNDF, kar bi lahko vplivalo na nekatere od teh sprememb. Obstajajo tudi nekateri dokazi, da lahko kurkumin spodbuja možganska nevrotransmiterja serotonin in dopamin.

POVZETEK

Študija na 60 depresivnih bolnikih je pokazala, da je kurkumin enako učinkovit kot antidepresiv pri lajšanju simptomov depresije.

  1. Kurkumin ima potencial za upočasnitev staranja in preprečevanje pojava s starostjo povezanih kroničnih bolezni.

Če kurkumin resnično pomaga pri preprečevanju bolezni srca, raka in Alzheimerjeve bolezni … potem bi to imelo očitne koristi za doseganje daljše starostne dobe. Iz tega razloga je kurkumin postal zelo priljubljen kot prehransko dopolnilo v boju proti staranju. Ker pa verjamejo, da imajo oksidacija in vnetje pomembno vlogo pri staranju, lahko trdimo, da ima kurkumin učinek, ki presega le preprečevanje bolezni.

Če si želite živeti bolj kvalitetno, doživeti daljšo življenjsko dobo, preprečiti ali omiliti nekatere bolezni in stanja potem vam bo naše prehransko dopolnilo NatureVibe OPTIMIZIRAN KURKUMIN – LongVida (10 g in 25 g), ki vsebuje izredno absorbiren kurkumin, v izjemno korist.

Zdravje
Nazaj
Cavalier gourmete – čokoladne kapljice zaznamovane z odliko
Naprej
Prehransko dopolnilo kurkumin